Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa mesa
  • 16.12.2022. 13:30
  • Ostra

Mjesecima tovili svinje, da bi im lopovi preko noći ukrali svo meso iz sušare

Ovu zimu će, kako kaže Radojičić, morati da provedu na margarinu i pekmezu jer su im lopovi ukrali svo meso iz sušare.

Foto: Depositphoto/BalkansCat
  • 7.964
  • 411
  • 0

Lopovi u Srbiji kao da već odavno ne biraju i kradu šta stignu, pa tako sve češće se može čuti da upadaju u domaćinstva i nose meso iz sušare koje su domaćini ostavili za zimu. Takva drama dogodila se i kod Branka Radojičića iz sela Ostra kod Čačka, koji je tovio dvije debele svinje mjesecima, a onda su nepoznati počinioci upali u sušaru i sve odnijeli, piše Rina, a prenosi Glas Zapadne Srbije

"Od kad se to desilo ne spavam nikako noćima, plašim se da opet ne upadnu mada, više nemaju ni šta odnesu osim nas dvoje. Moja žena je mjesecima vodila brigu u tovljenicima, hranila ih, čistila obor i gurala kolica. Da mi neko odnese meso, da sada ja nemam šta da jedem", kaže ovaj domaćin i dodaje da već 40 godina suši meso i da ranije nisu ni zaključavali sušaru, a nikada ništa nije bilo pokradeno.

Radojičić je rekao za Tanjug, a prenosi RTS da je upravo njegova supruga vidjela otvorena vrata sušare i kada je ušla unutra, primijetila je da mesa nema.

Od cijelog arsenala mesa odnijeli ono najbolje

Kako kažu, ovu zimu će morati da provedu na pekmezu i margarinu. Od silnog mesa ostao je poneki kaiš slanine, kavurma i uši za pihtije.

"Otišla je sva pršuta i vrat, ono što je najbolje. Otišla je i prošarana slanina a ostala sapunjara, i tih nekih kobasica koje su bile podignute visoko koje nije lopov mogao da vidi, u suprotnom bi i to otišlo", dodao je Radojičić.

Ukraden traktor sa salaša - ponuđena nagrada

Sputnjik prenosi da je prije tri dana policiji u Loznici porodica Jevtić iz sela Korenita prijavila također krađu mesa iz sušare. Nestale su slanine i proizvodi koje su čuvali dvije godine, a krađa je otkriven kad su krenuli da skidaju meso.

Za lopove se više neće govoriti da imaju ljepljive prste, nego masne, pošto su ovakvi slučajevi sve češći i sve je više njih koji kradu iz seoskih dvorišta.


Tagovi

Ukradeno meso Suvo meso Krađa kod Čačka Branko Radojičić Pršuta Slanina Kobasice


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

65


Glasova: 29

Da 44,6%

Glasova: 25

Ne 38,5%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,9%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁