Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FMPVŠ
  • 19.05.2024. 22:30

Ministru Hrnjiću upućene ozbiljne prijetnje, on odgovorio: "Istekao je rok"

Zbog Odluke o promjeni namjene šumskog zemljišta i njegovom privremenom korištenju u druge namjene, na adresu ministarstva stigao prijeteći mail.

Foto: Facebook/Kemal Hrnjić
  • 139
  • 13
  • 0

Federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemalu Hrnjiću upućene su ozbiljne prijetnje zbog Odluke o promjeni namjene šumskog zemljišta i njegovom privremenom korištenju u druge namjene, a u cilju zaštite državne imovine Bosne i Hercegovine.. U mailu koji je stigao na službenu mail adresu FMPVŠ, 9. maja, stoji: 

"Potpisuj te pretvorbe u građevinsko zemljište, da te đavo ne bi odnio. Imaš roka 10 dana. Budu li moja djeca gladovala i tvoje će sve troje. Besu dajem."

Ministar Hrnjić se oglasio na Facebooku, navodeći da je "istekao rok prijetnji". On je pojasnio da se pretvorba šumskog zemljišta u građevinsko, koje je u vlasništvu države, može se smatrati pravnom radnjom koja za posljedicu ima prenos vlasništva nad državnom imovinom i promjenu njenog titulara. 

"Odlukom je predviđeno da zahtjev za pretvorbu može podnijeti isključivo i samo vlasnik, a to je u slučaju državne imovine ovlašteni organi države BiH, a nikako niži nivoi vlasti, koncesionar ili neko treći", istakao je Hrnjić te dodao: 

"Kako ne bi bio zaustavljen ‘život’ u zemlji Odluka predviđa i privremeno korištenje šumskog zemljišta u druge namjene koje su Odlukom tačno definirane, ali tu nema promjene titular."

Ministar je naglasio da trpe prijetnje jer štite državnu imovinu, te kako tu "nešto ne štima". 

"Moj ‘prijatelju’ prijetnju si uputio pogrešnom!", zaključio je Hrnjić. 

Prema riječima ministra, odluka je donesena isključivo u cilju zaštite državne imovine Bosne i Hercegovine. 


Tagovi

Prijetnje Ministar poljoprivrede Kemal Hrnjić Šumso zemlište


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Prema svibanjskom izdanju biltena JRC MARS o praćenju usjeva u Europi, vremenski uvjeti tijekom promatranog razdoblja od 1. travnja do 18. svibnja bili su obilježeni velikim prostornim i vremenskim kontrastima, s različitim utjecajima na us... Više [+]