Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zapadni Balkan
  • 09.03.2022. 16:30

Ministri regiona o alternativnim izvorima mineralnih đubriva

Video konferenciju organizirala je SWG (Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi), na inicijativu ministra poljoprivrede Sjeverne Makedonije Ljupča Nikolovskog

Foto: Depositphotos/kyrychuk_v.mail.ru
  • 209
  • 35
  • 0

Ministri poljoprivrede zemalja zapadnog Balkana poručili su danas da u regionu nema nestašica osnovnih životnih namirnica, da su trgovine dobro snabdjevene i kako nema razloga za veću zabrinutost. Na video konferenciji je učestvovao i ministar poljoprivrede RS, Boris Pašalić, koji je izvijestio o stanju poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj, te snabdjevenošću osnovnim životnim namirnicama i poljoprivrednim repromaterijalom.

Svi ministri su izrazili spremnost za saradnju i međusobnu pomoć, a razmijenjene su i informacije o stanju u oblasti poljoprivredne proizvodnje u zemljama zapadnog Balkana. Posebno je razgovarano o mogućim alternativnim izvorima snabdijevanja mineralnim đubrivima.

Video konferenciju organizirala je SWG (Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi), na inicijativu ministra poljoprivrede Sjeverne Makedonije Ljupča Nikolovskog

"Razgovarali smo o razvoju rata u Ukrajini i potencijalnim utjecajima aktualne geopolitike na poljoprivredni sektor zemalja regiona. Zemlje iz regije imaju otvorenu suradnju i posvećeni smo održavanju stabilnosti u snabdijevanju hranom", naveo je Nikolovski .

Istakao je kako bi se regionalna saradnja trebala nastaviti te da bi se vlade zemalja ovog regiona trebale suzdržati od uvođenja jednostranih mjera. Na konferenciji su još učestvovali i ministri ili predstavnici ministarstva Srbije, Crne Gore, Albanije i Kosova.


Tagovi

Zapadni Balkan Hrana Đubrivo Bori Pašalić Ljupče Nikolovski Životne namirnice


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.