Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 03.11.2017. 15:00

MF 3700 za zahtjevne potrebe voćara i vinogradara

Predstavljamo vam Massey Ferguson 3700 - specijalizirani traktor za vinograde i voćnjake koji se bori za titulu Traktora godine 2018.!

Foto: Agroglas
  • 2.681
  • 196
  • 0

Jean-Benoit Ozon predstavio je članovima Toty žirija novi MF 3700 - specijalizirani traktor za vinograde i voćnjake. Ozon već 15 godina radi u Massey Fergusonu, od čega je već cijelo desetljeće u Odjelu za razvoj i proizvodnju specijaliziranih traktora: posljednje dvije godine je produkt marketing manager te je objasnio kojim su se vodiljama koristili pri razvoju novog traktora.

Naime, objasnio je Ozon, traktore proizvode zbog poljoprivrednika te su prvotno proveli svojevrsnu anketu - istraživanje tržišta - gdje su se fokusirali na stvarne potrebe poljoprivrednika tako da danas s ponosom mogu predstaviti seriju MF 3700 - novu generacija vinogradarsko-voćarskog traktora. Ovo je bila svojevrsna pretpremijera namijenjena isključivo članovima Toty žirija, čime je najavljena svečana premijera ove specijalizirane serije MF 3700, na Agritechnici 12. i 18. studenoga u Hannoveru.

Idealan voćarsko-vinogradarski traktor

Dvije memorije okretaja motora

Serija MF 3700 nudi velika poboljšanja u odnosu prema prethodnici, MF 3600 X, rekao je Ozon i dodao kako je riječ o izvrsnom specijalističkom traktoru koji su osmislili stručni inženjeri, a ima široki raspon modela namijenjenih voćarstvu, vinogradarstvu - uključujući i potpuno novi model Wide Fruta sa širim podvozjem za veću stabilnost stroja, što je idealno za vinograde i voćnjake na obroncima kao i stočarske farme koje obrađuju polja pod nagibom.

Traktori MF 3700 serije opremljeni su snažnim Common Rail četverocilindričnim motorom, novom generacijom 3B stupnja koji nude dvije memorije okretaja motora, povećanim hidrauličkim protokom i mogućnošću tvorničke ugradnje potpuno integrirane prednje spojnice, PTO-a i okvira prednjeg utovarivača, omogućujući tako primjenu šire palete specijalnih priključaka.

Niske operativne troškove osiguravaju motori s ekonomičnom potrošnjom goriva, veći razmaci između servisa koji su produženi na 600 radnih sati, kao i veći spremnik za gorivo te poboljšan pristup poklopcu motora.

Izolirana i prostrana kabina

Udobnost vozača je osigurana u zvučno izoliranoj i prostranoj kabini čak i za vrijeme rada stroja pod visokim tlakom ili za vrijeme berbe te jednostavnim upravljanjem, automatskim funkcijama i laganim pristupom. Vidljivost iz kabine je poboljšana smanjivanjem visine haube jer je sustav za kontrolu emisije motora ugrađen sa strane haube.

Veći spremnik za gorivo od 74 litara kao i dodatni spremnik od 30 litara smanjuje vrijeme zastoja koje je potrebno za punjenje gorivom, a otvor spremnika goriva sada je na vrhu poklopca motora, što dodatno ubrzava punjenje gorivom i olakšava pristup kada je montiran prednji priključak.

Serija MF 3700 dostupna je u dva paketa specifikacija kako bi zadovoljila potrebe specijaliziranih poljoprivrednih radova.

Dva paketa specifikacija

Osnovne verzije, dostupne u kabini i ROPS formatu, imaju 24/24 mehanički mjenjač te hidrauliku s protokom od 95 litara/min s dva stražnja mehanička rotirajuća ventila i mehaničkim stražnjim ovjesom.

Veća učinkovitost pri radu s utovarivačem

Prvi put na MF specijalnom traktoru, istaknuo je Ozon, kupci mogu iskoristiti dodatnu udobnost i učinkovitost višeg standarda, a paket je dostupan samo na modelima s kabinom. Ovaj sveobuhvatni paket nudi 24/12 Power Shuttle mjenjač, do 120 litara/min hidrauličkog protoka s dva stražnja elektronička rotirajuća ventila i srednjim rotirajućim ventilom koji donosi protok od 45 litara/min plus elektronički stražnji zglobni spoj i elektroničko izravnavanje. Kako bi dodatno prilagodili svoje traktore na određene usjeve ili uvjete, kupci mogu, između ostalog, također zatražiti dodatne rotirajuće ventile, prednji zglobni spoj i PTO, rekao je Ozon i dodao kako modeli MF 3700 V (vinograd) sada imaju najveću brzinu od 40 km/h, što transport oko mjesta rada čini učinkovitijim. Postoji, također, izbor od četiri različita mjenjača koji odgovaraju posebnim zahtjevima određenih poljoprivrednih radova: 12/12 mehanički prijenos s najvećom brzinom od 30 km/h; mehanički prijenos s mehaničkim Hi/Low sustavom od 40 kph 24/24; 40 kph 24/24 mehanički prijenos sa Power Hi/Low-om i 40 kph 24/12 Power Shuttle s Power Hi/Low. Kontrole mjenjača nalaze na ručici mjenjača, što omogućava vozaču jednostavan odabir načina vožnje. Verzija 24/12 Power Shuttle ima jedinstvenu tipku za prijenos montiranu na joystick koji grupira spojku, prijenos i funkcije priključaka u jednu jednostavnu tipku. Operateri se tako mogu usredotočiti na radni zadatak sa svim kontrolama "pri ruci".

Stražnji zglobni spojevi imaju kapacitet dizanja od 2,5 i 3 tone, a kupci mogu odrediti od dva do šest ventila za spajanje kako bi zadovoljili svoje potrebe. Serija MF 3700 također nudi hidrauličnu kočnicu prikolice za sigurnost vuče.

MF 3710S nudi produktivnost, udobnost i preciznost rada!

U kabini su komande raspoređene tako da olakšavaju farmeru njihovo korištenje, pregledne su i ergonomski oblikovane - komforno, pouzdano i lagano za uporabu, a prema zahtjevu u kabinu se može ugraditi i klima-uređaj.

MF 3710S je ToTY finalist - a nudi produktivnost, udobnost i preciznost rada. Serija ima 4 modela, 5 verzija i još dosta toga, tako da mogu zadovoljiti potrebe svakog farmera.

Nova serija MF 3700 ima pet inačica:

  • V > Vinograd - za upotrebu u tradicionalnim uskim vinogradima, koji sada imaju najveću brzinu od 40 km/h
  • S > Specijalni - za prostranije vinograde, nešto šireg podvozja i prostranijom kabinom
  • F > Voće - za uporabu u širim vinogradima i voćnjacima; veći traktor s većom prednjom osovinom i prostranijom kabinom
  • G > Ground Effect - (niski profil) za upotrebu ispod krošnji, u vegetacijskim “tunelima” i u natkrivenim vinogradima, ova verzija ima dodatnu prednost veće stabilnosti zbog šire prednje osovine
  • Brand New WF > Wide Fruit - širi traktor za voćnjake te alpske farme i vinograde na brežuljcima. Ima nisku točku težišta, širu prednju i stražnju osovinu te prostraniju kabinu, a time i veću stabilnost na nagibima

Glavne značajke serije MF 3700

Glavne značajke serije MF 3700 su:

  • Common rail, četverocilindarski motor 3B stage; snažan i učinkovit.
  • Novi voćarski model sa širim podvozjem za veću stabilnost. Idealno za vinograde na brežuljcima i stočarske farme na nakošenim poljima.
  • Snažnija mogućnost hidrauličkog protoka od 120 l/min za veću učinkovitost pri radu s utovarivačima, trimerima i malčerima.
  • Mala visina poklopca motora pruža bolju vidljivost vozaču zbog toga što je DOC postavljen izvan poklopca motora.
  • Novi okvir podvozja utovarivača s pogonom, prednji PTO i prednji nosač za bolju integraciju.
  • Novi senzor pogona na četiri kotača koji nudi automatsko uključivanje i isključivanje pogona na sva četiri kotača kada se upravljač okreće pod ranije određenim kutom radi lakšeg korištenja na užim obradivim površinama - trakama.
  • Nove kontrole prijenosa na ručici mjenjača i joysticku - spojke, mjenjač i upravljačke jedinice - čine ovaj traktor jednostavnim za upotrebu.
  • Novi prekidač elektrohidrauličke zaklopke ventila olakšava korištenje.
  • Novi pristup spremniku goriva na vrhu poklopca motora.
  • Produženi interval servisa od 600 sati smanjuje troškove i zastoje.
  • Novi suvremeni dizajn s novim oblikom poklopca motora u skladu s izgledom MF brenda.
  • Prostrana kabina s jednostavnim pristupom i novom modernom kontrolnom pločom.
  • Nova radna svjetla za bolje osvjetljenje tijekom rada noću.
  • Serija MF 3700 pokreće četverocilindrični motori iz nove generacije Stage 3B od 75 do 105 KS, pružajući više snage i okretnog momenta.

Autor: Roberta Sorić, Agroglas, Foto: Agroglas


Tagovi

Voćarstvo Vinogradarstvo Traktor Massey Ferguson Tractor of the year Traktor godine 2018 MF 3700 serija Specijalizirani traktor

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete