Učesnici iz različitih zemalja će na konferenciji dati odgovore na aktuelne probleme u poljoprivredi i prehrambenim tehnologijama.
Sistem lokalne proizvodnje hrane u eri globalnih izazova tema je ovogodišnje Međunarodne naučno-stručne konferencije poljoprivrede i prehrambene industrije, koja predstavlja jedan od najvećih događaja iz područja ovih oblasti, a koja će se održati početkom narednog mjeseca u Sarajevu.
Organizator 32. izdanja ovog naučnog skupa je Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a učesnici iz različitih zemalja će na konferenciji dati odgovore na aktuelne probleme u poljoprivredi i prehrambenim tehnologijama.
Tokom predavanja, bit će govora o različitim poljima vezanim za proizvodnju, preradu, distribuciju i potrošnju hrane koja pokriva širok spektar tema povezanih s lancem vrijednosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
"Ove godine očekujemo učesnike iz različitih oblasti i stručnosti, ali sa zajedničkom vizijom otpornijeg i održivijeg poljoprivredno-prehrambenog sistema", najavljuju organizatori.
Konferencija će se održati 1. i 2. decembra 2022. godine u hotelu "Hills Sarajevo". Više o predavačima, registraciji, ali i samom događaju možete pronaći ovdje.
Tagovi
Autorica