Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zvijezda regije
  • 21.04.2016. 17:00

Medo ne ide u Zoo vrt, bit će slobodan

Medvjedićeva sudbina i naše želje da se ista obistini je da on bude slobodan te da slobodno šeta našim planinama, zaključuju članovi Extreme Sport Sarajevo.

Foto: Facebook/Extreme Sport Sarajevo
  • 486
  • 21
  • 0

Medvjedić pronađen u Hercegovini u lošem stanju i bez majke neće biti prebačen u Zoo Bingo Tuzla, kako su prenijeli neki mediji. Objavljene informacije demantirali su članovi Extreme Sport Sarajeva na facebook stranici gdje je i krenula priča o pronađenom medi.

"Dragi naši prijatelji malenog medvjedića, svi vi koji se brinete za njegovu sudbinu, želimo vam reći da je to jedna čista laž i neistina. Takođe, želimo vas obavijestiti da smo stupili u kontakt sa veoma stručnim osobama i trenutno ne možemo davati mnogo informacija zbog prevelike uzburkanosti oko ovog događaja. Možemo vam reći da je medvjedić na sigurnom, odvojen od ljudi, pregledan od veterinara te da je već u određenom procesu privikavanja na kasnije osamostaljivanje", navode članovi ES Sarajevo.

Djevojka je uradila jedinu ispravnu stvar

Kako je bio u prilično lošem stanju kada je pronađen, bit će, kažu, potrebno određeno vrijeme da ojača te će nakon toga biti poduzeti daljni koraci o kojima će naknadno pisati.

"Nadam se da razumijete zašto se određene stvari kao što su lokacija, osobe koje ga paze i koje su se javile za pomoć drže u tajnosti. Razgovarali smo sa stručnim osobama kojima smo opisali situaciju u kojoj se našla djevojka koja je nabasala na njega bolesnog u šumi, svi su nam rekli da je uradila jedinu ispravnu stvar. Majka medvjedica nije bila u blizini. Kasnije smo saznali da je djevojka kada je primijetila meče da ide ka njoj u strahu da je i mečka tu, potrčala i uspjela se popeti na drvo misleći da se tu može spasiti. Nakon više od pola sata koliko je provela na drvetu, mečka se nije pojavila niti je djevojka uspjela vidjeti tragove velikog medvjeda u blizini", objašnjavaju što se dogodilo.

Želimo da slobodno šeta našim planinama

Za to vrijeme, dodaju, maleni mečić je pokušavajući doći do djevojke, zapetljao se u žbunju i nije mogao sam izaći. Nakon nekog vremena ona je znala da tu mečke sa medvjedićem nema niti njegovog brata ili sestre koji bi po običaju trebali ići u paru. Uradila je jedinu ispravnu stvar jer maleni bi zasigurno uginuo od žeđi ili gladi.

"Apelujemo na sve koji nam se javljaju u inbox sa pitanjima o usvajanju medvjedića, kupovini ili slično, da nam ne šalju poruke takve prirode jer od toga nema ništa. Medvjedićeva sudbina i naše želje da se ista obistini je da on bude slobodan te da slobodno šeta našim planinama", zaključuju članovi Extreme Sport Sarajevo.

Foto: Facebook/Extreme Sport Sarajevo


Tagovi

Medvjedić Hercegovina Pronađen u šumi Zoo Tuzla Neistina Extreme Sport Sarajevo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]