Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hranimo zdravo našu djecu
  • 09.12.2016. 10:00

Medena užina za vrtićarce - jabuke, med i bundeve!

Oko 1.000 kilograma jabuka, 200 kilograma meda i 150 kilograma bundeva podijeljeno je djeci u vrtićima u 8 gradova RS.

Foto: Bigstockphoto/Lopolo
  • 396
  • 19
  • 0

Djeci u vrtićima u 8 gradova u RS, tokom 11 dana podijeljeno je ukupno oko 1.000 kilograma jabuka, 200 kilograma meda i 150 kilograma bundeva. Riječ je o akciji "medena užina", koja se sastojala od jabuka domaćeg brenda "domestika", meda i bundeva s ciljem podizanja svijesti o zdravoj ishrani.

Ministarstvo poljoprivrede RS je u saradnji sa udruženjima pčelara i proizvođačima voća obezbijedilo veću količinu kvalitetnog domaćeg meda i voća, a djeci u vrtićima je uz podjelu užine na zabavan i interaktivan način prezentovan značaj meda, pčela, voća i povrća.

Pokrovitelji manifestacije su bili Udruženje pčelara Republike Srpske, Poljoprivredno voćarska zadruga "Dubičko Potkozarje", Udruženje žena "Verićanke" i Magazin za poljoprivredu i ruralni razvoj "Agroplaneta". Učesnicima manifestacije "Hranimo zdravo našu djecu", koja je trajala od 24. novembra do 5. decembra, uručene su zahvalnice u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Foto: Bigstockphoto/Lopolo


Tagovi

Vrtići Medena užina Hranimo zdravo našu djecu


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.