Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MBV
  • 24.05.2024. 09:00

MBV: Tanjirača sa nosačima koji traju "duže od života"

To znači da ti nosači neće morati nikad da se promijene. Takve mašine se koriste pri velikim brzinama - 12 do 15 km/h, te je zato potrebno da nosači budu riješeni na najbolji mogući način kako bi mašina nesmetano radila u bilo kojim uslovima, otkrio je menadžer za Agroklub Vukašin Milinković ispred kompanije "MBV".

Foto: Julijana Kuzmić
  • 33
  • 12
  • 0

Veliki traktori trocifrenih konjskih snaga sa najsavremenijom opremom, atrakcija su na svakom sajmu, pa je tako bilo i na Novosadskom održanom u proteklim danima. Međutim, pažnju je privukla i priključna mehanizacije - ona koja nema dugmiće i ekran na dodir, već ima neograničen vijek trajanja. Tako nešto nam je pokazala kompanija "MBV" iz Vršca koja pored ostalih proizvoda potencijalnim kupcima nudi i kratku tanjiraču Atego turskog proizvođača "Ilgi".

"Ono što je razlikuje od konkurencije su ti čelični nosači koji omogućavaju izuzetno dug period rada, jaču konstrukciju, bolji ugao diskova, veću efikasnost mašine", otkrio nam je menadžer ove kompanije Vukašin Milinković. Odmah smo pitali, šta znači - dug period rada?

Neuništivi nosači

"To znači da ti nosači neće morati nikad da se promijene. Takve mašine se koriste pri velikim brzinama - 12 do 15 km/h, te je zato potrebno da nosači budu riješeni na najbolji mogući način kako bi mašina nesmetano radila u bilo kojim uslovima."

Za sve uslove

Uglovi nosača sprječavaju zagušenje zemlje i kamena, čime se poboljšava nesmetana obrada zemljišta uz uštedu goriva tako što se manje opterećuje traktor. Ovakav dizajn, koji centrira disk, takođe ne ostavlja neobrađenu površinu u polju i efikasno postiže savršene rezultate u jednom prolazu. Diskovi imaju agresivne uglove sječenja od 10° i 20° koji omogućavaju lak prenos zemlje od prvog do drugog reda, što rezultira da se biljni ostaci savršeno miješaju sa zemljom. Štaviše, pogodni su za rad u teškim uslovima zbog jake strukture nosača napravljenih od specijalnog čelika.

Dakle, pogodna je za svaki tip zemljišta, od pjeskuše do smonice. Namijenjena je za gazdinstva od 70 ha pa do kombinata od po 5.000 ha, baš zbog širokih radnih zahvata. Ovakvu mašinu može da vuče traktor od 110 KS. Pošto su ležajevi hermetički zatvoreni, mašinu treba samo oprati i to je to od održavanja.

Milinković nas je privukao svojom pričom o tanjirači

"Cijena modela od tri metra radnog zahvata, koji je najčešće tražen, je 9.710 eura + PDV", kaže Milinković.

Kako dalje dodaje, prednost ove tanjirače u odnosu na zapadne brendove je razlika do 50 posto u cijeni.


Tagovi

Tanjirača Čelični nosači MBV Vukašin Milinković Sajamska ponuda Obrada zemljišta Priključna mašina Atego tanjirača


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...