Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zatvorena fabrika
  • 25.05.2022. 10:30

Marbo prodaje polovnu agroopremu: U ponudi i traktor John Deere

U Javnom pozivu ističe se da se ponuda smatra blagovremenom ako je prodavcu prispjela najkasnije do 13 sati 27. maja 2022. godine, bez obzira na način na koji je poslata

Foto: Youtube/Printscreen
  • 313
  • 54
  • 0

Nakon zatvaranja pogona u Laktašima, kompanija "Marbo" oglasila je prodaju polovne agroopreme i to prikupljanjem zatvorenih pisanih ponuda. Pravo učešća imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica koja imaju registrovanu firmu, navedeno je u javnom pozivu.

Prodaja se vrši po principu viđeno - kupljeno i neće se primati nikakve reklamacije koje se odnose na kvalitet i ostale karakteristike predmeta prodaje. Pismene ponude s kompletnom dokumentacijom trebaju se dostaviti do sutra, 26. maja, u zapečaćenoj koverti s naznakom: "Ponuda za otkup polovne agroopreme".

Kako pišu Nezavisne, prodaju se sistem za navodnjavanje, traktori, prskalice, kombajni, sadilica, freze i još mnogo toga. Među 52 polovne mašine, najskuplji je traktor tipa John Deere, koji košta 48.990 KM bez PDV-a, a zatim slijedi traktor Zetor super M 98 tip 162 45, s cijenom od 25.400 KM bez PDV-a te kombajn čija je cijena 23.010 KM bez PDV-a.

U Javnom pozivu ističe se da se ponuda smatra blagovremenom ako je prodavcu prispjela najkasnije do 13 sati 27. maja 2022. godine, bez obzira na način na koji je poslata.

"Otvaranje ponuda je javno i izvršit će se istog dana po isteku roka za dostavljanje ponuda. Neblagovremene, nezapečaćene i nekompletne ponude, kao i ponude koje nisu u skladu s oglasom, neće biti razmatrane. Izbor i proglašenje pobjednika će se izvršiti po kriterijumu ukupne najviše ponuđene cijene. Pobjednik, kao i svi ostali ponuđači, bit će pisanim putem obaviješteni o rezultatima, a najkasnije do 5. juna 2022. godine do 14 sati", piše u javnom pozivu.

Dalje se navodi da se oprema prodaje u viđenom stanju bez prava kupca na reklamacije. Učesnik koji ponudi najvišu cijenu bit će obaviješten da je u roku od dvije sedmice po prijemu obavještenja dužan uplatiti kupoprodajnu cijenu i da preuzme opremu.

Kako su ranije naveli iz ove kompanije, proizvodnju iz Laktaša sele u opštinu Bački Petrovac, u Srbiji, koja će postati regionalni proizvodni centar kompanije "PepsiCo" za područje zapadnog Balkana.


Tagovi

Agrooprema Polovni traktor John Deere Freza Kombajn Marbo Laktaši


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

17

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 10

Katastrofu, propast ćemo! 58,8%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 29,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,9%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,9%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]