Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita od poplava
  • 16.11.2016. 16:00

Mapama opasnosti do zaštite od poplava

UNDP je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede RS organizovao dvodnevnu trening-prezentaciju hidrološkog modela rijeke Vrbas, u programu Mike Hydro Basin.

Foto: vladars.net
  • 529
  • 25
  • 0

U okviru aktuelnog projekta "Integrisanje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu rijeke Vrbas", UNDP je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovao dvodnevnu trening-prezentaciju hidrološkog modela rijeke Vrbas, u programu Mike Hydro Basin.

Kako se navodi na stranicama Ministarstva, cilj ovog treninga je prenošenje teorijskog i praktičnog znanja potrebnog za operativno upravljanje MIKE programom za modeliranje riječnih slivova, na krajnje korisnike (Republički hidrometeorološki zavod i Federalni hidrometeorološki zavod BiH, JU "Vode Srpske" i Agencija za vodno područje rijeke Save).

Značaj ovog projekta je u tome što će u okviru njegovih krajnjih rezultata biti izrađeni hidrološki i hidraulički modeli, te mape opasnosti i mape rizika u slivu rijeke Vrbas, koji će biti dio sistema za pravovremeno upozoravanje od poplava, a sve u cilju boljeg prostornog planiranja i planiranja odgovora na vanredne situacije, kao i za potrebe dugoročnog strateškog upravljanja poplavnim rizikom u slivu rijeke Vrbas.

Foto: vladars.net


Tagovi

Rijeka Vrbas Ministarstvo poljoprivrede RS Poplave Mape opasnosti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete