Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 11.01.2022. 09:00
  • Kanton 10 (Hercegbosanska županija), Federacija Bosne i Hercegovine, Livno

Livanjski poljoprivrednici dobijaju novu tržnicu, u toku prijave za štandove

Korisnicima će biti dostupni štandovi, rashladne vitrine i aplikacija za upravljanje tržnicom. Koja će prava ostvariti oni koji budu odabrani?

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 113
  • 17
  • 0

U okviru projekta Podrška Europske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH, EU4AGRI, grad Livno će dobiti inovativnu Gradsku tržnicu. Vjeruje se da će ona doprinijeti povećanju poljoprivredne proizvodnje na lokalnom nivou, lakši plasman proizvoda, privlačenju većeg broja proizvođača i kupaca na tržnicu te ostvariti njihovu povezanost.

Javni poziv za odabir korisnika infrastrukture je već raspisan, a rok za prijavu je do 21. januara. Korisnicima će biti dostupni štandovi, rashladne vitrine i aplikacija za upravljanje tržnicom.

Oni koji budu odabrani, ostvarit će pravo na umanjenje naknade za korištenje tržišne infrastrukture u iznosu od 30 posto u odnosu na tržišne cijene, pet puta godišnje besplatno korištenje štanda za korisnike koji naprave rezervaciju putem digitalne platforme te pristup aplikaciji za upravljanje.

Pravo učešća

Pravo učešća na javnom pozivu imaju fizičke osobe, obrti/samostalni poduzetnici, poduzeća, trgovci pojedinci, zadruge i udruge koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, starim zanatima i izradom rukotvorina i suvenira sa područja grada Livna unutar sljedećih sektora:

  • Voća i povrća uključujući masline i grožđe,
  • Stočarstva,
  • Mesa i ribe,
  • Mlijeka,
  • Pčelarstva,
  • Žitarica i uljarica,
  • Ljekobilja, aromatičnog bilja i gljiva (uključujući samoniklo ljekobilje) i
  • Starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina.

Uvjeti za prijavu

Podnosioci prijave moraju biti upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava najmanje 12 mjeseci prije objave ovog poziva, a obrti, udruge, zadruge, samostalni poduzetnici, trgovci pojedinci i poduzeća moraju biti registrirani za obavljanje navedenih djelatnosti.

Oni koji se bave izradom starih zanata, rukotvorina i suvenira, moraju imati prebivalište na području grada Livna i baviti se navedenom djelatnošću najmanje 12 mjeseci.

Projekt "Inovativna Gradska tržnica" podržan je kroz projekt EU4AGRI, a radi se o četverogodišnjoj inicijativi (2020-2024), koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno - prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane covidom-19 u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, iznosi 20,25 miliona eura, a zajednički ga provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA). 

Detaljno opisane pogodnosti za sve korisnike možete pogledati u dokumentu ispod ovog teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Livno Tržnica EU4AGRI Rok prijave Javni poziv


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !