Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Degradacija zemljišta u RS
  • 10.02.2018. 16:15

Lijevče polje, Semberija i dio Hercegovine najugroženija su područja u RS

U sklopu radionice "Dostizanje neutralnosti degradacije zemljišta u Republici Srpskoj" su razmatrani indikatori i trendovi degradacije zemljišta u RS te identifikovane žarišne tačke najugroženijih područja.

  • 250
  • 19
  • 0

​U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, održana je završna radionica "Dostizanje neutralnosti degradacije zemljišta u Republici Srpskoj". 

Ovom prilikom razmatrani su indikatori i trendovi degradacije zemljišta u Republici Srpskoj, te identifikovane žarišne tačke najugroženijih područja, a to su Lijevče polje, Semberija i područje Hercegovine.

Predložen je čitav niz mjera iz oblasti šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede, sa jasno utvrđenim prioritetima do 2030. godine

Vlada Republike Srpske, preko resornog Ministarstva trenutno sprovodi niz mjera za unapređenje i čuvanje zemljišnih resursa, kroz pošumljavanje, implementaciju projekata navodnjavanja, sređivanje kanala i nasipa i direktno kroz podsticajne mjere, kao što je finansiranje određivanja plodnosti poljoprivrednog zemljišta, regresiranog goriva i drugih agrotehničkih mjera, najavljuju na stranicama Vlade RS. 

Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Republičkog zavoda za statistiku  i Republičkog hidrometeorloškog zavoda Republike Srpske.

Foto: Pixabay/pcfriend1000


Tagovi

Degradacija zemljišta Republika Srpska Pošumljavanje Navodnjavanje Kanali Nasipi Semberija Lijevče polje Hercegovina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !