Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posušje
  • 24.05.2017. 11:06

Led veličine oraha dokrajčio usjeve

Nove velike štete na poljoprivrednim kulturama pričinjene su u Posuškom Gracu gdje je sloj leda dosezao i do 10 cm debljine.

Foto: Mjesna zajednica Gradac
  • 4.662
  • 346
  • 0

Poljoprivrednici s područja općine Posušje ponovo su u problemu. Tuča koja je u utorak padala dokrajčila je usjeve koje je već ranije pogodio mraz.

''Kao da mraz koji je nedavno nanio velike štete voćnjacima i drugim poljoprivrednim kulturama na prostoru općine Posušje nije bilo dovoljno, nego je i jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom tučom pogodilo istočno područje općine Posušje. Nove velike štete na poljoprivrednim kulturama pričinjene su u Posuškom Gracu gdje je sloj leda dosezao i do 10 cm debljine, a bio krupan bila veličine oraha. Tek što su općinske vlasti počele prikupljati prijave o nastaloj šteti od mraza, nastale su nove štete koje će se moći pribrojiti već postojećim'', priopćeno je iz Mjesne zajednice Gradac.

Podsjećamo, Općina Posušje je krajem travnja donijela odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode zbog mraza koji je pogodio ovo područje. Tada su svi poljoprivrednici bili pozvani da prijave štetu na usjevima kako bi im bila financijski nadoknađena.

Foto: Mjesna zajednica Gradac


Tagovi

Posušje Tuča Led Poljoprivreda


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]