Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • La Tomatina
  • 23.08.2018. 16:30

La Tomatina - borba paradajzima ove godine i u Londonu

Na londonskom sajmu La Tomatina održat će se u španjolskom restoranu Aqua Nueva i započet će s ručkom i koktelom od tri slijeda. Nakon toga slijedi borba.

Foto: Wikimedia Commons/flydime
  • 179
  • 11
  • 0

Španjolska najveća i najpoznatija borba za hranu navodno će biti održana u Londonu. La Tomatina, godišnji događaj u španjolskom gradu Buñol, ogromna je borba rajčicama koja se često naziva "najvećom svjetskom borbom za hranu".

Događaj se održava posljednje srijede u augustu i dovede desetke hiljada sudionika svake godine. Smatra se da je La Tomatina započela 1945. godine nakon što je tijekom gradske parade srušena hrana, potaknuvši posjetitelje da uzmu paradajz i počnu ga bacati jedni na druge te tako postala tradicija koja se održala sljedećih nekoliko godina.

Iako je ova borba zabranjena početkom 1950-ih, kasnije je ponovno uspostavljen 1957. Borbu, koja obično traje oko sat vremena, navodno vidi oko 20.000 sudionika i u njoj se koristi 130 tona paradajza svake godine.

Predviđeno je da se La Tomantina održi u subotu, 25. augusta s početkom u 12:30 sati. Na londonskom sajmu La Tomatina održat će se u španjolskom restoranu Aqua Nueva i započet će s ručkom i koktelom od tri slijeda. Sudionici će tada prijeći na mjesto održavanja Carousel Spaces uz dodatna pića, najavljuje DailyMail

Gosti će dobiti ponča i biti pozvani da sudjeluju u verziji slavne borbe paradajzima.  


Povezana biljna vrsta

Paradajz

Paradajz

Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Paradajz je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Tagovi

La Tomatina Borba paradajzima Paradajz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...