Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna proizvodnja
  • 28.04.2017. 12:00

Kroz porodične bašte do samozapošljavanja žena

Ambasada Lokalne Demokratije (ALD) Zavidovići pokrenula je edukativni program za žene koje se bave poljoprivredom u manjem obimu ili posjeduju porodične bašte.

  • 1.148
  • 79
  • 0

Ambasada Lokalne Demokratije (ALD) Zavidovići pokrenula je edukativni program za žene koje se bave poljoprivredom u manjem obimu ili posjeduju porodične bašte. Program je izazvao veliki interes žena iz Općine Zavidovići.

S obzirom da je u Općini Zavidovići razvijena poljoprivredna djelatnost program je pokrenut u svrhu povećanja proizvodnje i kvalitete prinosa. Glavni delegat ALD-a Zavidovići Slađan Ilić istakao je kako su u program podjednako uključene žene iz prigradskih kao i ruralnih naselja.

Osnaživanje i samozapošljavanje žena

Program pod nazivom "Orti famigliari-porodične bašte" sastoji se od edukativnih predavanja iz oblasti poljoprivrede, posjete agronoma u cilju pružanja stručne podrške i savjeta, kao i edukacija o preradi voća i povrća te podjele robnih bonova. Partner u realizaciji projekta je Udruženje građana "Sigurno mjesto" Zavidovići dajući do znanja da nezaposlene žene imaju veliku važnost u ekonomskom smislu i doprinosu kućnom budžetu.

Nakon završenog predavanja učesnice programa, njih 84, dobile su bonove u iznosu od 150 KM kako bi u toj vrijednosti preuzele sjemenski materijal neophodan za predstojeće poljoprivredne aktivnosti. Na edukaciji su stečena nova iskustva i razmjenjena su mišljenja, a u sklopu svega predložene su nove aktivnosti i ideje za nove projekte iz oblasti poljoprivrede.

Ovaj projekat je poruka kako ženama treba dati veliku prednost i podršku u samozapošljavanju i ekonomskom osnaživanju žena jer kroz njihov rad, aktivnost i učešće jasno se vidi da potencijal i radna aktivnost uopće ne manjka.


Tagovi

Ambasada Lokalne Demokratije Općina Zavidovići Edukacija Samozaposljavanje


Autorica

Mukadesa Zukić

Više [+]

Mukadesa je diplomirani biolog. Aktivna je članica eko udruženja "Sadnice mira".