Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obuka za savjetodavce
  • 01.06.2019. 14:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Kreće obuka za certificiranje savjetodavaca na PPFS

Za vršenje poslova savjetodavne djelatnosti poljoprivredni savjetodavci zaposleni u javnim i privatnim poljoprivrednim savjetodavnim službama obavezni su posjedovati certifikat kojim dokazuju da su prošli obuku i uspješno položili stručni ispit za savjetodavce.

Foto: Bigstockphoto/JOETEX1
  • 137
  • 55
  • 0

Na osnovu Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama za vršenje poslova savjetodavne djelatnosti poljoprivredni savjetodavci zaposleni u javnim i privatnim poljoprivrednim savjetodavnim službama obavezni su posjedovati certifikat kojim dokazuju da su prošli obuku i uspješno položili stručni ispit za savjetodavce, na temelju kojeg im se dozvoljava obavljanje savjetodavne djelatnosti u javnim i privatnim poljoprivrednim savjetodavnim službama.

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu je ovlašten za provođenje obuke propisane Programom teorijske i praktične obuke za certificiranje, provođenje polaganja stručnog ispita i izdavanje certifikata za poljoprivrednog savjetodavca i provođenje obuke propisane Programom obavezne godišnje obuke certificiranih savjetodavaca i izdavanje potvrde za slijedeće oblasti savjetodavne djelatnosti:

  1. ratarstvo, povrtlarstvo, mehanizacija i ekonomika ratarske i povrtlarske proizvodnje,
  2. voćarstvo, mehanizacija i ekonomika voćarske proizvodnje,
  3. vinogradarstvo, mehanizacija i ekonomika vinogradarske proizvodnje,
  4. stočarstvo, akvakultura, mehanizacija i ekonomika stočarske proizvodnje i akvakulture,
  5. ruralni razvoj.

Obuka (teorijska i praktična) će se održavati u prostorijama Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Zahtjev za pohađanje obuke i polaganje stručnog ispita zainteresovani kandidati trebaju poslati na adresu: Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, sa naznakom za obuku savjetodavaca, najdalje do 21. 06. 2019. godine.

Visina naknade troškova pohađanja obuke, polaganja stručnog ispita i izdavanja certifikata po kandidatu iznosi 500 KM. Naknadu snosi kandidat, odnosno poslodavac kod kojeg je kandidat uposlen i uplaćuje je na račun stručne ustanove.

Početak, termini i raspored izvođenja obuke biće naknadno određeni o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

Sve detalje provjerite ovdje


Tagovi

Obuka za savjetodavce Certifikat Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu Cijena Djelatnosti Poljoprivreda


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.