Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krajiška kuća
  • 26.09.2021. 10:00
  • Trebinjska regija, Republika Srpska, Trebinje

Krajiška kuća u Trebinju - prilika za domaće proizvode i smanjenje uvoza

Na ovom mjestu može se naći 500 autentičnih proizvoda iz Krajine, odnosno Banja Luke i okoline, poput najboljih rakija, kiselog i slatkog programa, kraft piva.

Foto: Milena Koprivica
  • 186
  • 46
  • 0

U Trebinju je otvorena Krajiška kuća, u kojoj se nalazi 500 autentičnih proizvoda iz Krajine, odnosno Banja Luke i okoline. Tu mogu da se pronađu različiti specijaliteti, od najboljih rakija, kiselog i slatkog programa, kraft piva i brojni drugi.

Otvorenje su upriličili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banja Luke Draško Ilić, kao i direktor Agrarnog fonda Trebinje, Veselin Dutina.

Predstavnik Centra za razvoj poljoprivrede, ovom prilikom izjavio je da se na projektu Krajiške kuće radi već duže vremena i on pokazuje da je saradnja između Trebinja i Banja Luke moguća, s obzirom na to da Hercegovačka kuća u tom gradu izuzetno dobro posluje, zapošljava veliki broj ljudi, ali predstavlja i odličnu turističku ponudu.

"Siguran sam da će proizvodi iz Krajine ovdje u Trebinju biti dodatna ponuda grada svima koji tu dolaze i borave, a Trebinjcima prilika da na jednom mjestu kupe delikatese koje nemaju u svojoj regiji", rekao je Ilić.

U ponudi zdravstveno bezbjedni proizvodi

Takođe je dodao da su tu izloženi proizvodi iz 120 poljoprivrednih gazdinstava iz Banja Luke i okoline.

Napomenuo je da je u saradnji sa Agrarnim fondom u tom gradu, u planu da se otvore Krajiška i Hercegovačka kuća u Novom Sadu i Beogradu.

Direktor Fonda, Veselin Dutina, ukazao je na to da je otvaranjem navedenog objekta još više učvršćena saradnja između Agrarnog fonda iz Trebinja i Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banja Luke.

Otvaranje Krajiške kuće ima brojne prednosti

"Ovo je dokaz da predanim radom možemo zajedno da napredujemo još više i da stanovništvu u Republici Srpskoj ponudimo domaće proizvode, koji su zdravstveno ispitani i bezbjedni", naglasio je Dutina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je zahvalnost Iliću, ali i bivšem gradonačelniku Banja Luke Igoru Radojičiću koji je prvi prihvatio ideju da se Hercegovačka kuća otvori u tom gradu, kada je i dogovoreno da Krajiška kuća bude i u Trebinju.

"Trebinje je otvoreno za sve gradove širom Republike Srpske, ali i regiona da sklapamo sporazume da prodajemo ono što kod nas uzgojimo i proizvedemo i što je ispitano", kazao je gradonačelnik, ističući kako smatra da će se otvaranjem Krajiške kuće i u ovom gradu, značajno smanjiti uvoz određene robe, koja je teritorijalno bliža.


Tagovi

Krajiška kuća Hercegovačka kuća Autentični proizvodi Poljoprivredni proizvodi Poljoprivredna gazdinstva Turistička ponuda Smanjiti uvoz


Autorica

Milena Koprivica

Više [+]

Milena je diplomirani novinar sa višegodišnjim iskustvom u medijima.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...