Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Glad u Venezueli
  • 21.08.2017. 18:00

Kradu životinje iz ZOO-a da bi ih pojeli?

Nedavno su ukradena dva ogrličasta pekarija, koji sliče divljim svinjama. Pretpostavlja se da su ukradeni da bi ih se pojelo.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
  • 425
  • 26
  • 0

Venezuelanske vlasti istražuju krađu životinja iz ZOO vrta u zapadnoj državi Zulia koje su vjerojatno bile ukradene da bi ih se pojelo što je još jedan znak gladi u zemlji koja se bori s kroničnom nestašicom hrane, javlja reuters.

Policijski je dužnosnik rekao kako su dva ogrličasta pekarija, koji sliče divljim svinjama, ukradena tijekom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Maracaibou na granici s Kolumbijom. "Pretpostavljamo da su ukradene s namjerom da ih se pojede", rekao je u utorak novinarima Luis Morales, dužnosnik policije u Zuliji.

Nema hrane ni za životinje

Kaotično propadanje socijalističkog gospodarskog modela Venezuele stvorilo je kroničnu nestašicu hrane, koja je natjerala milijune da traže hranu gdje god mogu, među ostalim i u kantama i kontejnerima za smeće. Zbog nestašice nema ni dovoljno hrane za životinje pa ih je oko 50 uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Caracasu.

Za krađu krivi dileri droge?

No, voditelj ZOO vrta, Leonardo Nunez izjavio je kako su krađa i ubijanje životinja orkestrirani od strane "dilera droge" koji žele prodati žviotinje. Tako je posljednjih tjedana ukradeno 10 vrsta, uključujući i bizona koji je izrezan na komade. Odnesena su i dva tapira, slični svinji.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures


Tagovi

Zoo vrt Glad u Venezueli Krađa životinja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.