Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodna konferencija
  • 21.01.2017. 10:00

Konferencija ministara poljoprivrede u Berlinu

Konferenciji ministara poljoprivrede koju predvodi njemački ministar Christian Schmidt na temu "Poljoprivreda i voda - ključ osiguranja dovoljnih količina hrane u svijetu", prisustvuje i federalni ministar Šemsudin Dedić.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 391
  • 19
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, na poziv njemačkog ministra poljoprivrede i prehrane Christiana Schmidta, boravi u Berlinu na Međunarodnom sajmu poljoprivrede Zelena sedmica. Prilikom posjete ministra Dedića prezentirana je njemačkim kolegama zajednička usaglašena lista od 46 prijedloga u oblastima u kojima Njemačka može pomoći i dati podršku kao što su: poljoprivredna politika, organska proizvodnja, sigurnost hrane, unapređenje kvalitete proizvodnje, uvođenje novih tehnologija itd.

Dedić će danas učestvovati i na Konferenciji ministara poljoprivrede koju predvodi njemački ministar Christian Schmidt na temu "Poljoprivreda i voda - ključ osiguranja dovoljnih količina hrane u svijetu".

Na ovogodišnjoj konferenciji, na kojoj sudjeluje više od 80 ministara iz cijeloga svijeta, razmatrat će se mogućnosti smanjenja gubitaka vode, važnost uspostave sistema navodnjavanja i odvodnje, kao i ispravno upravljanje vodama na poljoprivrednim imanjima.

Razmatrat će se i kvalitet vode, nestašica vode širom svijeta zbog klimatskih promjena, kao i pravilno održavanje i upravljanje vodnim područjima kako bi se smanjile negativne posljedice poplava i suša, navodi se na stranici Federalnog ministarstva.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Šemsudin Dedić Njemačka Berlin Konferencija ministara


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.