AgroKlub.ba

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredne vijesti » Komšiji zapalio 300 bala sijena!

Komšiji zapalio 300 bala sijena!

Paljenje sijena

Komšiji zapalio 300 bala sijena!

Datum: 19.04.2017. 14:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Procijenjena šteta je hiljadu maraka!

Čak 300 bala sijena zapalio je H.Z. komšiji I.K. iz Ljubije kod Prijedora pričinivši u mu štetu od hiljadu maraka! Naime, Policijskoj stanici Prijedor 1, SOP LJubija, dana 13.04.2017. godine obratilo se lice I.K. iz LJubije, te prijavilo da mu je istog dana, od strane nepoznatog lica izvršeno paljenje 300 bala sijena, koje su bile složene i pokrivene na zemljišnoj parceli njegovog vlasništva, čime je počinjeno krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari".

Istog dana, nakon završenog uviđaja na licu mjesta, policijski službenici došli su do saznanja da bi izvršilac ovog krivičnog djela moglo biti lice H.Z. iz Ljubije. Pronalaskom navedenog lica i izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni upotrebom otvorenog plamena izvršio paljenje sijena vlasništvo oštećenog, pričinivši mu na taj način materijalnu štetu i uznosu od oko 1.000 KM.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica H.Z., Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari", navode iz policije.

Foto: Bigstockphoto/fotoandrius

Broj pregleda članka: 1036; Uspješnost članka: 52.8

Tagovi: Sijeno, Policija, Šteta, Palež

Ključne riječi članka: komsiji, zapalio, 300, bala, sijena, sijena, ljubije, bala sijena, krivično djelo oštećenje, počinjeno krivično djelo


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!