Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekologija
  • 09.05.2016. 10:00

Kompostiranjem do ušteda resursa u Tuzli

U okviru projekta "Tuzla štedi resurse" bit će implementiran pilot projekat u kojem će u MZ Kula biti uvedena primarna selekcija otpada i organizirano recikliranje i kompostiranje otpada.

Foto: ekologija.ba
  • 136
  • 6
  • 0

"Tuzla štedi resurse", projekt je koji pokreće Grad Tuzla u saradnji sa švicarskim ekspertima iz Foerderfereina i Centrom za ekologiju i energiju. Projekt, kako piše ekologija.ba, ima dva fokusa.

U okviru prvog fokusa bit će pripremljen Plan upravljanja otpadom za Grad Tuzla i uvedena primarna selekcija otpada u mjesnoj zajednici Kula, a drugi fokus je širenje mreže centralnog grijanja i sufinasiranje toplotne izolacije 25 objekata u MZ Kula.

Kako bi se pronašla najbolja rješenja za integralno upravljanje otpadom za Grad Tuzlu biće organizirano nekoliko stručnih posjeta BiH i Švicarskoj. U okviru projekta će biti implementiran pilot projekat u kojem će u MZ Kula biti uvedena primarna selekcija otpada i organizirano recikliranje i kompostiranje otpada.

Projekte će nadgledati četiri eksperta iz Švicarske koja će pratiti realiziranje ovog dvogodišnjeg projekta i pružati potrebnu stručnu pomoć.

Foto: ekologija.ba


Tagovi

Tuzla Ekologija Švicarski eksperti Centar za ekologiju Kompostiranje Recikliranje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas