Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • "Glupe tvrdnje"
  • 10.08.2022. 15:30

Ko je naljutio ministra: Pašalić se obratio žestokom porukom!

Zamolio je da se, kako je rekao "paušalne, neutemeljene i glupe tvrdnje" ne iznose u javnost bez obzira o kome se radi

Foto: Facebook/Boris Pašalić
  • 578
  • 73
  • 0

Svi poljoprivredni proizvođači koji apliciraju za poticaje, iste i dobiju, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Boris Pašalić. On je naveo kako je Vlada RS preduzela sve mjere u ovom trenutku kako bi se pomoglo poljoprivrednicima te da su poticaji povećani sa 75 na 106,5 miliona KM, napomenuvši da tu neće stati.

"Imamo plan da u narednoj godini povećavamo sredstva za poljoprivredu i to će svakako pozitivno uticati na proizvođače i jesenju sjetvu. Najmanje razloga za nezadovoljstvo imaju proizvođači u Semberiji, odnosno Bijeljini. Jer u 2022. godini, tim proizvođačima će na žiro račune biti isplaćeno preko 20 miliona poticaja. 2018. godine, kada je ova Vlada imenovana, taj iznos je bio oko 14,5 miliona", rekao je Pašalić, piše ATV

Dodao je kako su sistemi za navodnjavanje u Bijeljini, besplatni i na raspolaganju poljoprivrednicima.

"Proizvođač ima hidrant, na koji dođe i nakači svoje crijevo te tako koristi vodu za navodnjavanje potpuno besplatno, što je veoma važno ako uzmemo uslove koje imamo. Prema tome, manja grupa poljoprivrednih proizvođača koja je orkestrirana, koja je politički motivisana, stalno plasira laži kako im niko ne pomaže i kako su prepušteni sami sebi. Takođe, sve je veća potražnja za poljoprivrednim zemljištem. Tačno je da se smanjuje brog gazdinstava. Smanjuje se prvenstveno zbog staračkih domaćinstava. Oni koji ostaju da se bave poljoprivredom, ukrupnjavaju imanja, povećavaju proizvodnju, tako da u konačnici obim proizvodnje se ne smanjuje", dodao je Pašalić.

Poljoprivrednici će tražiti proglašenje stanja elementarne nepogode u BiH!

Kao epilog ili poruka za kraj, zamolio je da se, kako je rekao "paušalne, neutemeljene i glupe tvrdnje" ne iznose u javnost bez obzira o kome se radi i da se sve ono što zanima pojedinca, političara, provjeri u ministarstvu poljoprivrede. 


Tagovi

Poljoprivreda Poljoprivrednici Boris Pašalić Ministar poljoprivrede Poticaji Semberija Bijeljina


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.