• Investicije
  • 10.12.2015. 12:30

Kina želi ulagati u šumarstvo i poljoprivredu

Kineska ambasadorka Bo Čen, je istakla zainteresovanost Kine za ostvarivanje saradnje sa Republikom Srpskom u oblasti šumarstva i poljoprivrede.

Foto: depositphotos.com
  • 62
  • 2
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine, Čen Bo.

Poseban interes za drvopreradu

Ambasadorka Bo Čen je istakla zainteresovanost Kine za ostvarivanje saradnje sa Republikom Srpskom u oblasti šumarstva i poljoprivrede, naglasivši pri tome da su kineske kompanije naročito zainteresovane za izgradnju industrijske zone u oblasti šumarstva i drvoprerade. Osim toga, kineske kompanije bi bile zainteresovane za nastupanje na sajmovima i izložbama u Republici Srpskoj na kojim bi mogli izlagati kinesku opremu uključujući i poljoprivrednu mehanizaciju.

Ministar Mirjanić je izrazio zahvalnost Vladi NR Kine na dosadašnjoj saradnji, a naročito za donaciju u poljoprivrednoj mehanizaciji koju je Vlada NR Kine obezbjedila za potrebe preko 300 subjekata u Republici Srpskoj, kao i zahvalnost za podršku u edukaciji službenika Ministarstva na različitim seminarima iz oblasti poljoprivrede u organizaciji Kineske ambasade.

Razmjenom informacija do konkretnih projekata

Na sastanku je dogovorena razmjena informacija vezanih za mogućnosti investiranja u oblasti poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i irigacija, što bi bila podloga za posjetu šire delegacije predstavnika kineskih kompanija i stručnjaka Republici Srpskoj i razgovore o konkretnim projektima saradnje.

Foto: depositphotos.com; budabar


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Stevo Mirjanić Čen Bo. Šumarstvo Drvoprerada Poljoprivreda Poljoprivredna mehanizacija Kina Irigacija