Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navijačko ludilo
  • 10.07.2018. 16:30

Kako navijaju hrvatski poljoprivrednici? Maštovito!

Navijačko ludilo je u susjednoj Hrvatskoj uzelo maha pa je u kockicama i staro i mlado, a trendu su se objeručke pridružili i poljoprivrednici. Pogledajte čega su se sve sjetili!

Foto: Facebook/Karlo Matić
  • 488
  • 36
  • 0

Ne samo da su genijalni u nogometu što dokazuje to da su dogurali do samog polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, građani Hrvatske su i izvor nepresušnih ideja kada je riječ o "kockicama" koje su, ako ćemo ispravno, zapravo kvadratići. No dobro, znam da znate. 

Njihovi su se poljoprivrednici također priključili tom trendu pa je tako ovih dana na Facebooku osvanuo traktor prelakiran u kockice što sigurno nije bio lagan posao. Ispod fotografije "skockanog" trakotra dodatno ukrašenog nizom hrvatskih zastavica, Karlo Matić je na svom FB profilu napisao: "Kad bi bar i hrvatsku poljoprivredu tak dobro 'skockali'.

Na samom početku nogometnog ludila,  Slavonci našli načina kako utakmice gledati na otvorenom pa im je umjesto uobičajenog stalka za televizor poslužio - traktor. Naime, kiša koja je omela mještane Svinjarevaca, dala im je vremena za razmišljanje o tome - kako napraviti pokretno kino na otvorenom, a sve kako bi što više njih moglo gledati utakmice hrvatske reperezntacije. 

Zna se uz što se najbolje liječi nervoza, a onda i na kraju slavi - uz iće i piće. A kuda ćeš bolje od prasetine na ražnju. Sjetili se domaćini kako i nju "obući" u kockice. Kožu prasca su dijelom prekrili kvadratima aluminijske folije. Nakon što se bezbroj puta okrenulo na laganoj vatrici, prase je dobilo navijački dres. Nije važno što se nitko nije dosjetio pridodati mu broj kad su ga na kraju u slast pojeli. Što su pili, Nenad Kovačević koji je na svom FB profilu objavio niz fotografija i kratki video, nije otkrio. 

Životinje koje su preživjele također nisu pošteđene navijačkog ludila. Naime, na društvenim se mrežama pojavila fotografija jedne holštajnice koja nije obdarena crnim mrljama pa su bjelinu prekrili, čime drugim, nego kockicama. Nisu krave jedine navijačice. Tu su i koze koje je njihov vlasnik prije nego ih je odveo da obrste šikaru nad suhozidom, obojao u kockice. Ajde, barem je kozliće poštedio. 

Nadam da su vlasnici životinje bojali jestivim bojama i da znaju što rade. U suprotnom, ako otrov iz boje kroz kožu uđe u organizam, mogla bi krava završiti - u kockicama za čobanac, a koze kao ono prase s početka priče. 


Fotoprilog


Tagovi

Navijačko ludilo Kockice Traktor Krava Koza Odojak Svjetsko prvenstvo u nogometu


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]