Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kafilerija
  • 10.12.2021. 11:00

Kafilerija za animalni otpad gradit će se u Doboju?

Razmišljamo o otkupnim stanicama koje ćemo izgraditi širom BiH, a da centrala kafilerije bude u Doboju, izjavio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH.

Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
  • 248
  • 12
  • 0

Edin Jabandžić, suvlasnik kompanije "Agromix" najavio je nove investicije u okviru kojih će od Nove godine dnevno proizvoditi dvije stotine tona stočne hrane, navode Nezavisne.  

"Planiramo  raditi novu mješaonicu stočne hrane u 2023. godini koja bi trebalo da ima 500 tona dnevno kapaciteta i što bi trebalo da bude najveća takva u BiH", kazao je Jabandžić.

Tokom sastanka govorilo se i o izgradnji kafilerije za animalni otpad koja u BiH trenutno ne postoji, a gradili bi ju u Doboju. 

"Moja procjena je da je lokacija izvanredna i da ću u tom konktekstu sa resornim ministrom Borisom Pašalićem već iduće sedmice razgovarati s obzirom na činjenicu da je grad Doboj spreman da uđe u taj proces", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Ovo je podržano i od strane Agromixa, preduzeća čiji je većinski vlasnik Madi, a Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH je istaknuo da neće zaboraviti geografski položaj nekih drugih proizvođača. "Razmišljamo o tzv. otkupnim, odnosno sabirnim stanicama koje ćemo izgraditi širom BiH, a da centrala te kafilerije bude u Doboju, s obzirom na činjenicu da je Doboj, rekao bih, najbliži gotovo najvećim, najznačajnijim proizvođačima u BiH", zaključio je Košarac. 


Tagovi

Kafilerija Staša Košarac Edin Jabandžić Doboj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.