Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak
  • 26.03.2024. 12:00

Jurica dobio podršku Hrnjića: Pojačati inspekcijski nadzor nad poticajima

Glavni cilj je borba za istinske poljoprivrednike kojima je ona izvor egzistencije.

Foto: FMPVŠ
  • 104
  • 7
  • 0

Mladi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona, Marijo Jurica (27), koji dolazi iz porodice poljoprivrednika, od samog imenovanja najavljuje kako mu je glavni cilj borba za istinske poljoprivrednike kojima je ona izvor egzistencije.

Najavio je i pojačani inspekcijski nadzor nad dodijeljenim poticajima, a o tome je jučer razgovarao i sa resornim federalnim ministrom Kemalom Hrnjićem.

Izražena je spremnost na bolju saradnju posebno u kontroli dodijeljenih poticaja koja bi se trebala ogledati u adekvatnim inspekcijskim nadzorima kao i projektima koje bi jedinice lokalne samouprave mogle realizirati u narednom periodu, saopćili su iz Federalnog ministarstva poljoprivrede.  

Ranije je, gostujući na RTV HB, ministar Jurica naveo kako želi odvojiti hobiste od pravih poljoprivrednika, te dodao kako su u HNK već napravili plan rada inspekcije.

"Događalo se da inspekcija koja, na primjer, obilazi krompir izlazi u šestom mjesecu, a krompir je izvađen u četvrtom, tako da smo posložili vrijeme kultura i inspekcijski nadzor", rekao je Jurica.

Tokom sastanka u FMPVŠ razgovaralo se i o stanju u području poljoprivrede u HNK,  problemima s kojima se susreću proizvođači kao i ograničenju uvoza poljoprivrednih proizvoda u trenutku dolaska tih proizvoda na urod u ovom kantonu.


Tagovi

Ministar poljoprivrede Marijo Jurica Kemal Hrnjić Kontrola poticaja Poljoprivreda HNK


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.