Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Monokok
  • 25.09.2022. 09:00

Joskin otvara fabriku u Luksemburgu - pojačava proizvodnju monokok prikolica

Radiće se montaža prikolica sa monokok karoserijom, odnosno zavarenim u jednom komadu. Na početku će se izrađivati prikolice za kiper, a nakon toga će preći na rasipače

Foto: Joskin
  • 54
  • 12
  • 0

Grupa JOSKIN se specijalizirala za proizvodnju transportnih i poljoprivrednih prikolica, rasipača, stočnih prikolica, kipera i drugih transportnih uređaja. Njihovo sjedište se nalazi u Soumagneu u Belgiji. Proizvodi se distribuiraju na pet kontinenata u preko 60 zemalja. Osim u Belgiji, imaju fabrike u Francuskoj, Poljskoj, a uskoro otvaraju novi pogon u Luksemburgu površine 15.000 m². 

Nova fabrika će se koristiti za sklapanje teških mašina, kao što su velike prikolice za poljoprivredni sektor.

Radiće se montaža prikolica sa monokok karoserijom, odnosno zavarenim u jednom komadu. Na početku će se izrađivati prikolice za kiper, a nakon toga će preći na rasipače.

Kvalitetne prikolice se prodaju u preko 60 zemalja na 5 kontinenata

Cilj je da postrojenje dostigne potencijal od pet takvih prikolica dnevno. U saopćenju ističu kako taj broj određene fabrike ostvaruju na mjesečnoj bazi. Plan im je da do 2027. godine dostignu proizvodni kapacitet oko 2.500 godišnje.

Victor Joskin, izvršni direktor i osnivač grupe, rekao je da je cijena projekta veća od 20 miliona eura, što je za više od 5 miliona eura više od početnog plana ulaganja. I pored svih prepreka koje su se javile zbog nestabilnosti tržišta i pribavljanja dokumentacije očekuju da bi fabrika trebala započeti s radom u oktobru 2023. godine. Planirano je da se zaposli oko 100 radnika, uglavnom montera i zavarivača.


Tagovi

Prikolice Poljoprivredne prikolice Joskin Monokok prikolica Monocoque


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]