Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 16.11.2021. 12:00

John Deere serija 6R osvježena s nova četiri modela

Tvrtka Deere & Company svoj je asortiman traktora 6R serije proširila s dodatna četiri modela koja su predstavljena na online konferenciji za medije.

Foto: John Deere
  • 62
  • 45
  • 0

Kako bi zadovoljili individualne zahtjeve kupaca, kompanija Deere & Company odlučila je svoj asortiman traktora 6R serije proširiti s dodatna četiri modela - četverocilindričnim JD 140 (154 KS) i 150 (165 KS) te šestocilindričnim JD 165 (182 KS) i 185 (204 KS). 

"Značajka ove serije je integrirani 1-Click-Go Autosetup sustav koji omogućuje brže i lakše korištenje postavka traktora i priključaka. Potreba za korisničkim unosom je smanjena i do 90 posto, a traktor je i dalje savršeno podešen", istaknuo je prilikom online predstavljanja novih modela voditelj marketinga tvrtke, Philippe Steinmann.

Za prednje utovarivače postoji tzv. dinamički sustav vaganja (dynamic weighing system) koji omogućuje vaganje u pokretu, bez potrebe za zaustavljanjem. "Dodatno, značajka Povratak na poziciju omogućuje da se utovarivač jednim klikom postavi u ispravan položaj, a Level to Horizon postavka onemogućuje prolijevanje tereta", istaknuo je Steinmann.

Pametniji IPM

Ističući sustav Intelligent Power Management (IPM) kao jednu od bitnih karakteristika, inženjer tvrtke James Kirk kazao je kako je on sada pametniji. 

"Osim što IPM funkcionira u transportu i PTO aplikacijama, on također isporučuje dodatne konjske snage u hidrauličkim aplikacijama prema potrebi", pojasnio je. 

Tako modeli s četiri cilindra sada mogu isporučiti dodatnih 20 KS, dok oni šestocilindrični do 40 KS kada koriste hidrauličke ventilatore, pumpe i priključke kao što su balirka i cisterna za gnojnicu. 

Uz to, kupci sada za nove traktore s četiri cilindra uz mjenjače AutoQuad Plus i AutoPower mogu odabrati i dodatni CommandQuad.

Još udobnija vožnja

Dok AutoSetup olakšava život vozaču, John Deere je povećao i udobnost operatera. Između ostalog, kontrolna ploča više se ne nalazi iza upravljača već su sve postavke i indikatori smješteni na okomitom zaslonu u kutu desne strane kabine. 

Kontrolna ploča više se ne nalazi iza upravljača

Također, još jedna nova značajka je E- joystick, posebno koristan za rad s prednjim utovarivačima. 

"Korisnik sam može konfigurirati raspored tipki te jednostavno promijeniti smjer vožnje pomoću tipke za vožnju unazad", objašnjava voditelj marketinga pokazujući kako je nekadašnji sigurnosni poklopac sada zamijenjen posebnim sustavom za detekciju ruku. 

Kralj ceste 6R 185

Perjanica novih modela, kako je pojasnio na predstavljaju Kirk, novi 6R 185 namijenjen je poljoprivrednicima koji traže kompaktan, svestran i snažan 6-cilindarski traktor. 

Snaga motora mu je 204 KS, no uz inteligentno upravljanje energijom u transportu, PTO i hidrauličkim aplikacijama može doseći i 234 KS. 

Kratki međuosovinski razmak od samo 2,76 metara pruža mu odličnu okretnost što ga čini kompaktnijim od većih modela iste serije. 

Novi 6R 185 namijenjen je poljoprivrednicima koji traže kompaktan, svestran i snažan 6-cilindarski traktor

"Ova značajka, u kombinaciji s provjerenim 6,8-litrenim John Deere PowerTech PSS motorom i visoko učinkovitim AutoPowr mjenjačem, čini ovaj traktor posebno štedljivim na cesti", istaknuo je inženjer.

Višenamjenski 6R 150

S maksimalnom snagom od 165 KS ili 177 KS s IPM-om, 6R 150 je sada najveći četverocilindrični model u seriji i savršeno pokriva ovaj segment traktora. Njegov kratki međuosovinski razmak od samo 2,58 m čini ovaj stroj posebno upravljivim.

Također, povećana mu je i veličina guma s opcijama stražnjih kotača do 650/65 R38 u usporedbi sa starijim modelima. 

Uz malu masu praznog vozila od 6,5 tona i ukupnu dopuštenu masu od 10,45 tona, model 6R 150 pruža vrlo visoku nosivost od četiri tone. Za podizanje teže opreme, stražnji hidraulični kapacitet dizanja povećan je za 12 posto.

Model, uz sve navedeno, nudi i veću hidrauličku pumpu od 155 litara koja, u kombinaciji s dinamičkim sustavom vaganja, pruža značajne prednosti prednjeg utovarivača.

U kombinaciji s dinamičkim sustavom vaganja, pruža značajne prednosti prednjeg utovarivača

Značajka najnovijih traktora serije 6R je i njihov novi dizajn. Hauba i retrovizori dobro su poznati iz John Deere veće serije traktora, dok je naziv i sustav numeriranja također usvojen od modela serije 7R, 8R i 9R. Nakon naziva raspona 6R sada slijedi zasebna oznaka nazivne konjske snage motora.

"Postoji jako puno razloga, a koje smo i sami naveli u predstavljanju zbog čega će se budući kupci odlučiti za ove traktore. Vodeći model 6R 250 već je postavio novi standard učinkovitosti u transportnim aplikacijama, a uvjereni smo kako će 6R 185 biti dostojan nasljednik u ovoj klasi", poručili su iz John Deer-a.


Tagovi

John Deere Serija 6R Novi traktori 6R 140 6R 150 6R 165 6R 185 1-Click-Go Autosetup Novi modeli


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete