Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgajanje konoplje
  • 26.06.2022. 18:00

Jim Belushi postao pravi poljoprivrednik - uzgaja marihuanu

Jedna posjeta je sve promijenila. Danas Jim Belushi upravlja farmom od gotovo 40 hektara gdje legalno uzgaja šest sorti marihuane

Foto: Facebook/Belushi's Farm
  • 102
  • 29
  • 0

Glumac, komičar i muzičar James (Jim) Belushi je zamijenio Hollywood za plantažu marihuane u južnom Oregonu u SAD. Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih posjeti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u rijeci i drugim blagodatima ovakvog života. 

Od gosta do uzornog farmera

Kupio je imanje od 2 ha u Eagle Pointu, a nekoliko godina poslije povećao je površine za još 16 ha. Od slučajnog gosta postao je uzoran farmer i aktivan kada su u pitanju dešavanja u lokalnoj zajednici. Organizuje dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao obnovu mlina koji je izgorio.

Prvobitna namjera mu nije bila da se bavi poljoprivredom, ali je država Oregon 2014. godine legalizovala marihuanu i tu je Belushi vidio šansu. Započeo je 2015. godine s 48 biljaka.

Sada ima oko 37 hektara zemljišta i legalni je uzgajivač šest sorti. Ima četiri savremena staklenika i zatvorene prostore, zapošljava petnaest radnika. Imanje je snabdjeveno opremom za sušenje, preradu i pakovanje.

Sve uzgaja prirodno

Na njegovim parcelama pasu komšijska goveda, a na imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizuje proslavu jesenje berbe kada dočekuju vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve uzgaja prirodno i da svaka sorta ima drugačiji efekat, a njemu je najvažnije da nekome može da pomogne. Ima i TV seriju na Discoveryju o svojoj farmi: "Growing Belushi." Prodaje i medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu poput sladoleda Blues Brothers i CBD-a za kućne ljubimce.


Tagovi

Marihuana Uzgajanje konoplje Jim Belushi Medicinski kanabis CBD


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

62


Glasova: 28

Da 45,2%

Glasova: 24

Ne 38,7%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,1%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !