• UNDP BIH
  • 16.04.2018. 10:30

Javite se za učešće u programu za razvoj poduzetništva u poljoprivredi i proizvodnji hrane.

Sudjelovati mogu sva fizička lica i registrovani obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac.

Foto: Pixabay/Andi_Graf
  • 255
  • 18
  • 0

U okviru projekta "Lokalni integrisani razvoj" (LIR), koji primarno finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je "Javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-food start-up)".

Sudjelovati mogu sva fizička lica i registrovani obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac, a potrebno je podnijeti prijavu za učešće. Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac potražite ispod članka

Podnosiocima prijava će biti na raspolaganju sljedeći paket podrške:

  • Specijalistički višednevni trening program za poduzetnike;
  • Bespovratna finansijska podrška za realizaciju najbolje ocijenjenih biznis planova;
  • Mentorska podrška i praćenje tokom prve godine poslovanja.

Sve predložene poslovne ideje moraju biti isključivo vezane za sektor poljoprivrede i proizvodnje hrane, odnosno djelatnosti koje dodaju novu vrijednost primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i postižu visok nivo finalizacije proizvoda.

Fizička lica i registrovani obrti koji ispunjavaju osnovne uslove prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju mogu dostaviti najkasnije do 23.04.2018. godine do 17 sati.

Aplikacije se mogu dostaviti putem putem pošte ili direktno u UNDP ured u Sarajevu:

Projekat LIR
UN HOUSE
Zmaja od Bosne bb
71000 Sarajevo

Sve prijave koje se dostavljaju direktno ili putem pošte moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na "Projekat Lokalni integrisani razvoj - Javni poziv za učešće u programu razvoja poduzetništva u sektoru poljoprivrede i proizvodnje hrane (Agro-Food Start-Up). 

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail registry.ba@undp.org.   


Dokumenti


Tagovi

UNDP Lokalni integrisani razvoj EU Proizvodnja hrane Poduzetnišvo u poljoprivredi Odžak Orašje Domaljevac-Šamac


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi