Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kiša na usjevima
  • 14.07.2016. 13:30

Jaka kiša u sjevernoj Bosni spasit će usjeve

Jaka kiša koja je osvježila sjevernu Bosnu dobro će doći kukuruznim usjevima, osobito jer su u fazi nalijevanja zrna. Dug sušan period sa visokim temperaturama ugrozio je i povrće, te voće, koje je u fazi dozrijevanja.

Foto: stux/pixabay.com
  • 449
  • 21
  • 0

Na području sjeverne Bosne pada jaka kiša. Osvježenje je dobro došlo svima, posebno hroničnim bolesnicima, ali kiši su se ponajviše obradovali poljoprivrednici, jer su usjevi zbog nedostatka vlage u zemlji, dovedeni u kritičnu situaciju, piše avaz.ba.

Kukuruzna polja u Posavini, ali i u cijeloj BiH su se počela sušiti i to u vrijeme kada ovoj starteškoj poljoprivrednoj kulturi vlaga treba za nalijevanje zrna.

"Bogu hvala, naša kukuruzna polja spasit će ova kiša. Za njih smo izdvojili puno rada, mnogo novaca, za sjetvu, sjemena, gnojivo. Kukuruz je osnovna hrana za ishranu stoke, od njega se pravi najkavlitetnija hrana-silaža", kažu posavski farmeri.

Dug sušan period sa visokim temperaturama ugrozio je i povrće, te voće, koje je u fazi dozrijevanja. Sve se počelo sušiti. Spas je došao u pravo vrijeme, zaključuju poljoprivrednici.

Autor: H. Čalić/avaz.ba, Foto: stux/pixabay.com


Tagovi

Kiša Usjevi Sjeverna Bosna Vlaga

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]