Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpisivanje sporazuma
  • 06.04.2017. 19:30

Jačanje i promocija poljoprivredne saradnje

Potpisan je sporazum s ciljem unapređenja saradnje u okviru Formule 16 +1 između Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Asocijacije za promociju poljoprivredne saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Foto: komorabih.ba
  • 481
  • 32
  • 0

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i izvršni direktor Asocijacije za promociju poljoprivredne saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (APACCCEEC) Vasil Gelev potpisali su Sporazum s ciljem unapređenja saradnje u okviru Formule 16 +1.

Sporazum je, navode iz Komore, potpisan u okviru Poslovnog foruma Kina 16+ 1 koji je održan 5. aprila 2017. godine u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva i sajma "Vina i poljoprivrednih proizvoda zemalja 16+1" u Mostaru.

U okviru ovog foruma održani su paneli "Projekat “16+1 Logistički hub e-trgovine" u Kini i zemljama Centralne i Istočne Evrope" i "Projekat “16+1 Demonstracija modernog poljoprivrednog parka" u Kini i zemljama Centralne i Istočne Evrope". Na panelima su učestvovali, između ostalih, članovi Savjetodavnog odbora APACCCEEC, poljoprivredni proizvođači iz Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, te predstavnici Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH i Centra za ekonomsku saradnju sa inostranstvom (FECC).

Foto: komorabih.ba


Tagovi

Vanjskotrgovinska komora Sporazum Kina 16+1


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.