Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija
  • 27.05.2015. 15:00

Izgradnja novih pogona vrijedna 50 mil. KM

Mesna industrija Bajra u Kaknju gradi nove proizvodne pogone. Investicija je vrijedna 50 miliona KM.

Foto: depositphotos.com
  • 82
  • 5
  • 0

Nakon početka pripremnih radova za izgradnju fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla u koju će zagrebačka Agroproteinka investirati 20 miliona KM, u Kakanj stiže još jedna investicija teška 50 miliona KM. Riječ je o mesnoj industriji Bajra iz Travnika, koja će u Kaknju graditi svoje proizvodne pogne, što će osigurati veliki broj radnih mjesta.

"Mesnu industriju Bajra smo zaista srdačno primili u Kaknju. Drago nam je da smo dio tima ovog investitora jer, podsjećam, naše opredjeljenje je da uvijek i u svakoj prilici budemo na usluzi investitorima, da umjesto njih rješavamo administrativne poslove, da rješavamo procedure, da im konstantno obezbjeđujemo pogodnosti za investiranje, da im nudimo olakšice", istaknuo je načelnih općine Kakanj, Nermin Mandra.

Poticanje ulaganja

Ovom prilkom Mandra je pozvao i druge investitore da dođu u Kakanj, a kao prednost je istaknuo potpunu posvećenost Općine novim ulaganjima. U tom je smislu i dodao kako se osobno, sa svojim suradnicima iz Službe za privredu posebno angažira oko pribavljanja odobrenja i druge dokumentacije potrebne za realizaciju investicije. Dodatan je i poticaj to što investitorima koji odluče ulagati na području općine Kakanj, Općina u potpunosti snosi sve troškove registracije firme, a i vraća im novac od naknade koja se obračunava za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Buduće investitore u Kaknju nastoje privući putem drugih poticajnih mjera za osnivanje novih privrednih subjekata kao što je, prmjerice, sufinanciranja troškova najma prostorija za poduzetničku djelatnost.

Foto: depositphotos.com; vipavlenkoff


Tagovi

Kakanj Mesna industrija Bajra Sufinanciranje troškova Nermin Mandra Proizvodni pogoni Olakšice Agroproteinka

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

57


Glasova: 25

Da 43,9%

Glasova: 23

Ne 40,4%

Glasova: 9

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 15,8%

Pregled ankete

Pregled ankete