Pretraga tekstova
Fotografija "Jeleni u maglovitoj noći" Ankice Ursić-Molnar osvojila je srca žirija renomiranog magazina National Geographic
Ankica Ursić-Molnar, Baranjka iz Zlatne Grede, nakon što je osvojila nagradu na Agroklubovom konkursu za najbolju ruralnu fotografiju 2023., u kategoriji životinje, isto je ponovila i na fotokonkursu National Geographica za 2023.
Njeni "Jeleni u maglovitoj noći" osvojili su srca žirija ovog renomiranog magazina koji datira iz davne 1888. godine, a promovira nauku prvenstveno u području geografije.
Uz Ankicu, pobjedcnici su i Dejan Henčić u kategoriji "Nagrada publike" s fotografijom "Svjetlo u tami", Robert Pongrac u kategoriji "Ljudi" s fotografijom "Povratak u neka davna vremena", dok je "Jutarnji mir" Šime Barešića pobjednik u kategoriji "Krajolici". Prvo mjesto u kategoriji "Po noći" s fotografijom "Noćna ljepota" osvojio je Sandro Puncet koji je ujedno i ukupni pobjednik ovogodišnjeg foto konkursa.
Pobjednici svih kategorija, pa tako i Ankica, nagrađeni su Canon fotoaparatom koji su im svečano uručeni u hotelu Zonar u Zagrebu.
Dvije fotke iz BiH najbolje ruralne fotografije u 2023. godini
Njenoj sreći nije bilo kraja, a što je i objavila na svom Facebooku.
Tagovi
National Geographic Ankica Ursić Molnar Najbolja fotografija Fotografija životinja Baranjski jeleni Jeleni u maglovitoj noći Nagrada Pobjednica
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.