Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja BiH i RH
  • 24.02.2017. 14:00

Izbjegnite naše greške u apliciranju na EU fondove

Posavina ima dobre i pedološke i klimatske uvjete da postigne jednu veću razinu i kvalitetu proizvodnje kako bi ti proizvodi imali svoje mjesto i u marketima, a u konačnici i izvozu na tržište Europe i trećih zemalja svijeta.

Foto: zupanijaposavska.ba
  • 574
  • 58
  • 0

U Vladi Županije Posavske održan je sastanak predstavnika Gospodarske komore Županije Posavske, Županijske komore Osijek iz Hrvatske, predstavnika Vlade Županije Posavske Udruga gospodarstvenika. Razmjena iskustva, te unaprjeđenje suradnje glavni je razlog posjete gostiju iz Osječko-baranjske županije.

"Za vas je osobito značajno naše iskustvo priprema za apliciranje na EU fondove, kako bi izbjegli naše greške i kako bi se što kvalitetnije i brže pripremili za taj posao. Upoznati smo sa nekim projektima u Županiji Posavskoj i zainteresirani smo za suradnju. Interes osječko-baranjskog, pa i gospodarstva RH sada je posebno prisutan ovdje na području BiH. Na sastanku smo predstavili i neke projekte kao što su naše nacionalno ocijenjivanje auhtohtonih proizvoda gdje bi pokušali naći neke zajedničke dodirne točke i u zajedničkom nastupu imali obostranu korist za gospodarstvo", rekao je Zoran Kovačević predsjednik Županijske komore Osijek.

Ernest Nad, voditelj odsjeka poljoprivrede u Županijskoj komori Osijek, tijekom sastanka govorio je o stanju u poljoprivredi RH ukazujući na smjernice koje čekaju bh stranu.

"Kako bi povukli sredstva iz oblasti ruralnog razvoja ovdje u Posavini na što kvalitetniji način, neophodno se dobro pripremiti. Posavina ima dobre i pedološke i klimatske uvjete da postigne jednu veću razinu i kvalitetu proizvodnje kako bi ti proizvodi imali svoje mjesto i u marketima, a u konačnici i izvozu na tržište Europe i trećih zemalja svijeta", kazao je Nad.

Ivo Knežević, predsjednik Gospodarske komore ŽP ocijenio je sastanak korisnim kako bi njihova iskustva, kazao je, iskoristili za razvoj gospodarstva. Naglasio je problem komorskog sustava koji je važan u funkcioniranju i razvoju gospodarstva županije. Darko Kasap, ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi ŽP kazao je kako se zalaže za komorsko poslovanje, smatrajući ga najboljim putom za razvoj gospodarstva županije i Federacije BiH.

Foto: zupanijaposavska.ba


Tagovi

Županija Posavska Orašje Fondovi EU Ruralni razvoj Županijska komora Osijek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

66


Glasova: 30

Da 45,5%

Glasova: 25

Ne 37,9%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete