Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Presuda
  • 11.09.2019. 18:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Iz vlastitog vinograda uzela drva, sud je kaznio s 250 KM!

U vinogradu naslijeđenom od bake posjekla stabla bagrema i dovezla ih kući za ogrjev pa završila na sudu...

Foto: Depositphotos/glebchic
  • 164
  • 12
  • 0

Zbog drva za ogrjev koja je dovezla iz vlastitog zapuštenog vinograda, učiteljica (48) i majka dvoje djece završila je na sudu te s kaznom od 1.000 kuna (250 KM)! Nevjerojatna priča koju je doznao Večernji list, dogodila se u Bjelovaru (susjedna RH, op.ur.), a presudu je donio prekršajni odjel tamošnjeg Općinskog suda. 

"Proglašena je krivom i kažnjena jer je iz svog zapuštenog vinograda u vlastito dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrjev. Sud je učiteljicu kaznio s 900 kuna i 100 kuna troškova postupka jer je ogrjevno drvo bagrema prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice. Učiteljica je, tako, kažnjena jer je iz zapuštenog vinograda koji je naslijedila od bake posjekla vlastita stabla bagrema kako bi se zimus imala čime grijati", piše Večernji. 

Prema Državnom inspektoratu koji ju je i prijavio, prekršaj je počinila od novembra lani do aprila ove godine, a kriva je jer je transportirala i pohranila u vlastito dvorište vlastita drva za ogrjev, ali bez teretnog lista. Time je, presuđeno je, počinila prekršaj iz Zakona o šumama. 

Učiteljica se na sudu branila da nije znala da je potrebna popratnica za ogrjev koji nije iz šume i da on mora biti počekićan, pogotovo jer se radi o zapuštenom vinogradu koji je naslijedila od bake, a ne šumi. 

"Prilikom odmjeravanja kazne, navodi se u presudi, “sud je uzeo u obzir obiteljsko i imovno stanje okrivljenice, a kao olakotna okolnost cijeni se priznanje počinjenog prekršaja, dosadašnje nekažnjavanje i izraženo kajanje”. Za taj prekršaj predviđene su veće novčane kazne, ali sutkinja veli da je na koncu odlučila biti blaža prema učiteljici", zaljučuje Večernji. 

Staricu (98) globili sa 430 KM zbog pečenja rakije!

Podsjećamo, početkom godine šokirao nas je slučaj kažnjavanja starice (98) iz okolice Udbine koja je pekla rakiju. Carinski su je djelatnici globili s 500 kuna kazne, oduzete su joj 54 litre rakije, a stigla joj je i dodatna kazna za prekršaj u iznosu od 1.500 kuna. Krajem 2016. godine, vodnjanska poljoprivrednica (75) kažnjena je s 18.500 kuna kazne jer je na tamošnjoj tržnici prodavala peršin i češnjak na kojima nije jasno, vidljivo i čitljivo istaknula cijenu u kunama.


Izvori

Večernji list


Tagovi

Vinograd Bagrem Presuda Kazna Učiteljica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

55


Glasova: 24

Da 43,6%

Glasova: 22

Ne 40,0%

Glasova: 9

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete