Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koronavirus
  • 14.03.2020. 16:30

Iz Vlade FBiH poručuju da nema potrebe za stvaranjem zaliha prehrambenih proizvoda

Federalno ministarstvo trgovine je u kontinuiranom kontaktu sa predstavnicima vodećih trgovinskih lanaca, tako da su provjerene informacije uvijek dostupne.

Foto: Depositphotos/IgorVetushko
  • 123
  • 15
  • 0

Prehrambeni proizvodi, kao i sredstva za higijenu, dostupni su u svim trgovinama u Federaciji BiH. Federalni ministar trgovine, Zlatan Vujanović, potvrdio je da su sve prodavnice snabdjevene kompletnim asortimanom robe široke potrošnje. Iako je najveća potražnja svakako za sredstvima za higijenu, zbog proglašenja pandemije koronavirusa, stoji u saopćenju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

"Sva roba potpuno je dostupna našim potrošačima. Nema potrebe da se stvaraju gužve u trgovinama ili da se gomilaju velike i nepotrebne zalihe proizvoda za široku potrošnju", ističe Vujanović.

Stvaranje zaliha: Znate li koliko koja hrana ima rok trajanja?

Veliki trgovinski lanci u Federaciji BiH potvrdili su da je snabdjevanje maloprodajnih objekata normalno i uredno, kao i da su svi kapaciteti adekvatno spremni za eventualnu veću potražnju za određenim, specifičnim, grupama proizvoda. Federalno ministarstvo trgovine je u kontinuiranom kontaktu sa predstavnicima vodećih trgovinskih lanaca, tako da su provjerene informacije uvijek dostupne.

Dalji razvoj situacije, pratit će nadležno ministarstvo u saradnji sa relevantnim institucijama, kao i trgovcima tako da će javnost biti pravovremeno obavještena o snabdjevenosti domaćeg tržišta robe široke potrošnje.


Tagovi

Ministarstvo trgovine Zlatan Vujanović Trgovinski lanci Maloprodajni objekti Roba široke potrošnje Sredstva za higijenu Stvaranje zaliha Koronavirus


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.