Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 07.11.2017. 14:30

Ivica Todorić u engleskoj policiji, protivit će se izručenju?

Jutros u 9.04 sati bivši vlasnik Agrokora stigao je u Charing Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen sukladno Evropskom uhidbenom nalogu.

Foto: Pixsell/Marko Prpić
  • 168
  • 10
  • 0

Ivica Todorić predao se engleskoj policiji. Saslušanje bivšeg vlasnika Agrokora, kako doznaje N1, bit će održano već danas.

Prema dostupnim informacijama, hrvatska je policija obaviještena da se Ivica Todorić, u društvu britanskih odvjetnika, predao policiji. Naime, u 9.04 sati stigao je u Charing Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen sukladno Evropskom uhidbenom nalogu.

Podsjećamo, Todorić je prošlog tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a on se, kao i tjednima prije, javnosti obratio putem bloga. "Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je na blogu naglašavajući da se ne skriva i da mu je savjest čista.

Inače, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od izručenja u Hrvatsku s obrazloženjem "zaštite od političkog progona". N1 neslužbeno doznaje i da je navodno posljednjih dana skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Podsjećamo i da su prošli tjedan tvrtke perjanice Agrokora (Belje, Zvijezda, Vupik) doživjele potop na Zagrebačkoj burzi. Ovaj tjedan zamjetno je poboljšanje cijene njihovih dionica.

Foto: Pixsell/Marko Prpić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.