Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zmija otrovnica
  • 11.02.2018. 15:45

Ivan Vidović iz Ljubunaca ulovio bosanskog riđana u blizini škole

Uhvatio ju je u bocu, a onda pustio u šumu.

  • 669
  • 54
  • 0

Ovogodišnja iznadprosječno topla zima sve više zbunjuje ne samo ljude nego i životinje. Toplina, južina, sunce dovoljni su da pojedine životinje koje zimi inače miruju, izađu iz svojih nastamba. Tako smo svjedoci da su pčele izašle iz svojih košnica na pašu cvijeća i stabala koje je također preuranjeno procvalo. 

No, one nisu jedine. U Ljubuncima, u blizini Prozora, Ivan Vidović uhvatio je zmiju otrovnicu koja je izišla na površinu iz zimskog skrovišta. Sve se zbilo kod škole u Ljubuncima, u blizini obiteljske kuće, izvještava rama-prozor.info.

"Izišao sam malo prošetati i primijetio zmiju. Nisam baš bio oduševljen izgledom i šarama. Uhvatio sam je u bocu i prelistao knjige da vidim koja bi to mogla biti vrsta. Zaključio sam da se radi o Bosanskom riđanu, opasnoj zmiji otrovnici. Nisam naravno ubio navedenu zmiju, nego sam se uputio prema šumi i tu sam otvorio bocu i ostavio je u prirodi. Ipak ona nije kriva za ovako toplu zimu", kazao je Ivan Vidović.

Zato, ipak obratite pažnju pri šetnji jer nisu svi susreti sa ovakvim vrstama sretni. Ako ih i primijetite, obiđite ih, ukoliko niste baš ugroženi, jer ni životinje ne znaju što da rade na ovakvome vremenu.

Foto: Bigstockphoto/davemhuntphotography


Tagovi

Bosanski riđan Zmija otrovnica Zmije zimi Ivan Vidović Ljubunci


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]