Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi
  • 06.10.2021. 07:30
  • Indija

Incident na poljoprivrednom prosvjedu u Indiji - osmero mrtvih

Političari su posjetili državu Uttar Pradesh, a jedno od njihovih vozila iz kolone sletjelo je s ceste i usmrtilo četvoricu poljoprivrednika. Izbili su neredi.

Foto: Facebook/Sukhbir Singh Badal
  • 56
  • 3
  • 0

Najmasovniji poljoprivredni prosvjedi u povijesti još uvijek ne jenjavaju. U Indiji traju već 10 mjeseci, a napetost samo raste. Naime, u nedjelju se dogodio incident koji je još više razbjesnio nezadovoljne farmere, javlja reuters.

Ministar unutarnjih poslova Ajay Kumar Mishra posjetio je grad Lakhimput Kheri u državi Uttar Pradesh. U koloni automobila u kojima su bili političari, jedan je sletio s ceste i usmrtio četvoricu poljoprivrednika.

Prema riječima vođe prosvjednika, vozilo je pripadalo sinu zamjenika ministra, a vozač je namjerno pregazio ljude. Međutim, Kumar Mishra je rekao da se nesreća dogodila jer su prosvjednici kamenjem gađali automobile u koloni zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

No, nažalost tu tragediji nije kraj. Nakon nesreće došlo je do sukoba oko vozila u kojemu su bili vozač i tri predstavnika vladajuće stranke koje su razjareni prosvjednici usmrtili. 

Krivci će bit kažnjeni?

Glavni ministar Uttar Pradesha, Yogi Adityanath zatražio je policijsku istragu i najavio da će krivci biti teško kažnjeni, piše agrarheute.

Prosvjedi u Indiji eskalirali: Farmeri se zalijetali u policiju traktorima

Inače, Indija broji oko 1,3 milijarde stanovnika od čega čak 40 posto živi isključivo od poljoprivrede. Većina njih su siromašni mali zemljoposjednici koji se suprotstavljaju Vladi zbog spornih zakona za koje tvrde da će narušiti cijene usjeva i smanjiti njihovu zaradu.

Dodatni strah tamošnjih poljoprivrednika je i to da će njihovu zemlju otkupiti velike korporacije. Postavlja se i pitanje što će biti s mladima, jer ljudi svoju djecu školuju u inozemstvu pomoću zarade od zemlje, a nezaposlenost mladih u Indiji već je ogromna.


Tagovi

Prosvjedi Indija Zakoni Poljoprivreda Neredi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !