Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeničko-dobojski kanton
  • 13.06.2018. 14:30

Imate pravo na sredstva za zdravstvenu zaštitu životinja i veterinarske naknade? Podnesite zahtjev!

Program se, primjerice, odnosi na preventivno cijepljenje domaćih životinja, mastitis test muznih krava, klinički pregledi pčela na američku gnjiloću, naknadu štete za eutanazirane životinje i slično.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 3.478
  • 207
  • 0

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona je sačinilo Uputstvo o ostvarivanju prava na sredstva iz Programa utroška sredstava iz Budžeta ZDK za zdravstvenu zaštitu životinja u 2018. godini i Programa utroška sredstava od prikupljenih veterinarskih naknada za mjere zdravstvene zaštite životinja i veterinarskog javnog zdravstva na području ZDK u 2018. godini.

Ovim Uputstvom propisuju se uslovi, postupci i obaveze koje korisnici sredstava iz ovih programa moraju ispuniti prije ostvarivanja prava na novčana sredstva, obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava, potrebnu dokumentaciju koja se uz zahtjev dostavlja  te način isplate sredstava. 

Tako se program, primjerice, odnosi na preventivno cijepljenje domaćih životinja, mastitis test muznih krava, uzimanje uzoraka za ispitivanje infektivne anemije konja, klinički pregledi pčela na američku gnjiloću, naknadu štete za eutanazirane životinje, pomoć u provođenju Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja i slično. 

Uputstvo sa zahtjevima te programe možete preuzeti ispod članka


Dokumenti


Tagovi

Zeničko-dobojski kanton Sredstva Zaštita životinja Američka gnjiloća


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.