Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Supružnici Elba
  • 17.01.2023. 15:00

Idris Elba i supruga Sabrina Dhowre Elba ističu važnost malih poljoprivrednika

Glumac Idris Elba i njegova supruga Sabrina Dhowre Elba su ambasadori dobre volje Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj Ujedinjenih naroda

Foto: World Economic Forum/Flickr
  • 70
  • 12
  • 0

Glumac Idris Elba i njegova supruga Sabrina Dhowre Elba pozvali su čelnike poslovnog svijeta i politike da pruže više podrške najsiromašnijim zemljama svijeta, i to u obliku ulaganja.

Supružnici Elba ovu su poruku poslali prilikom preuzimanja nagrade za svoj rad na očuvanju okoliša, prehrambene sigurnosti i klimatskim promjenama, a koja je upriličena u sklopu godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u švicarskom Davosu. 

Njih su dvoje proglašeni ambasadorima dobre volje Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj Ujedinjenih naroda (IFAD), a ovu su priliku iskoristili za apel učesnicima sastanka na vrhu za brzu finansijsku podršku ljudima pogođenima nestašicom hrane i klimatskim promjenama.

"Siromašni ovog svijeta ne traže samo pomoć i milostinju, oni traže ulaganja", rekao je Idris Elba.

"Svjesni smo snage i promjene koja može doći iz ove prostorije. Izaberimo brzinu i agilnost, oni su sada potrebni", izjavio je glumac poznat po filmovima "Mandela: Dugi hod do slobode" i "Zvijeri bez nacije". 

Sabrina Dhowre Elba naglasila je problem prehrambenih kriza u Somaliji, Haitiju, Sudanu i drugim zemljama, fokusirajući se na položaj malih poljoprivrednika bez pristupa resursima koji su im potrebni, a ipak proizvode trećinu hrane na planetu.

Idris Elba pomaže poljoprivredi: Hrane će nestati ako se farmerima zabrani rad

"Ovdje smo u Davosu kako bismo istaknuli ljude i zemlje koji nisu na naslovnicama kao moj suprug", rekla je, gledajući svog partnera.

Njihov govor pogledajte u videu: 

 

Foto: Flickr licenca CC


Tagovi

Idris Elba Sabrina Dhowre Elba IFAD Svjetski ekonomski forum Prehrambena sigurnost Klimatske promjene


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.