Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 27.08.2016. 12:00

I ja mogu biti farmer!

Udruženje građana Nešto Više raspisuje javni poziv u okviru projekta I ja mogu biti farmer koji je namjenjen za sve osobe s invaliditetom sa područja Kantona Sarajevo i grada Mostara.

Foto: Nešto Više
  • 135
  • 6
  • 0

Udruženje građana Nešto Više u okviru projekta I ja mogu biti farmer raspisuje javni poziv za izbor korisnika projekta. UG Nešto Više projekat realizuje uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. Poziv je namjenjen za sve osobe sa invaliditetom sa područja Kantona Sarajevo i grada Mostara, bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta.

Namjera nam je da omogućimo osobama sa invaliditetom da nauče tehniku urbanog vrtlarstva, omogućilo veći stepen nezavisnosti, samopouzdanja i socializacije, te mogućnost generisanja zarade. Radionice će uključivati teoretski i praktični dio prilagođen svakom korisniku. U okviru projekta, organizovaće se tri tematske edukacije. Edukacije su predviđene za 48 korisnika podijeljeno u četiri grupe sa područja Kantona Sarajevo i grada Mostara.

Teme koje će se obraditi:

  • uzgoj povrća i gljiva
  • uzgoj voća
  • uzgoj ljekobilja

Po završenim edukacijama, korisnicima će biti dodjeljen i sadni materijal i ostale potrebštine, kako bi svaki korisnik dobio priliku da uspostavi vlastiti mali vrt u svom domu (balkonu, vrtu, organizaciji i sl.).

Osiguran prijevoz za grupe

Edukacije će se održati u periodu od tri mjeseca (septembar - novembar 2016), na imanju Udruženja građana Nešto Više. Imanje se nalazi u neposrednoj blizini Mostara u mjestu Humilišani. Potrebno je naglasiti da je imanje Udruženja građana Nešto Više prilagođeno osobama sa invaliditetom, posebno korisnicima kolica (wc, staze, objekti ..).

U toku trajanja edukacija svaka grupa će imati organiziran prijevoz od kuće do imanja i nazad te obezbijeđenu hranu i piće. Za prijavu na Javni poziv potrebna je sljedeća dokumentacija:

  • popunjen obrazac zahtjeva
  • dokaz o vrsti i stepenu invaliditeta (nalaz, ocjena i mišljenje nadležnog organa ili Rješenje iz kojeg se može vidjeti procenat invalidnosti) (skenirano, uslikano ili kopija)

Poziv ostaje otvoren do popunjavanje svih mjesta. U slučaju većeg broja prijavljenih UG Nešto Više će izvrišiti selekciju kandidata za učešće u projektu. Zainteresovane osobe se mogu prijaviti putem: e- maila: jelena_b@nestovise.org, faxa: 033/788-741 a sve dodatne informacije potražite na web stranici Udruženja građana.

Foto: Nešto Više


Tagovi

Nešto više I ja mogu biti farmer Projekt

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]