Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak u FMPVŠ
  • 09.05.2023. 15:25

Hrnjić pozvao kantonalna ministarstva da dostave zahtjeve za poticaje

Pitanje vremenskih rokova za usvajanje određenih zakonskih i podzakonskih akata je nešto na čemu se može više raditi s ciljem prilagođavanja poljoprivrednim proizvođačima, poručio je ministar.

Foto: FMPVŠ
  • 151
  • 37
  • 0

Predstavnici poljoprivrednih udruženja iz Federacije Bosne i Hercegovine, sastali su se danas s novoimenovanim federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Kemalom Hrnjićem. Kako je saopćeno, ministar je izrazio spremnost za partnerski odnos, posebno u kreiranju mjera koje bi pomogle održati i unaprijediti dostignuti stepen poljoprivredne proizvodnje.

"Razmotrit ćemo danas dostavljene prijedloge i sugestije te nastojati kreirati partnerski odnos i saradnju, a sve s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje u Federaciji BiH", kazao je Hrnjić.

Istakao je kako u svakom kolektivu i poslovnim procesima postoji prostor za unapređenje pa tako i u ministarstvu na čijem je čelu. Pitanje vremenskih rokova za usvajanje određenih zakonskih i podzakonskih akata je, navodi, nešto na čemu se može više raditi s ciljem prilagođavanja poljoprivrednim proizvođačima, posebno onima koji planiraju proljetne sjetve kako bi na vrijeme dobili planirane novčane podrške.

"Ujedno ovo je i poziv kantonalnim ministarstvima nadležnim za oblast poljoprivrede da dostave obrađene zahtjeve Federalnom ministarstvu kako bi u što kraćem roku poljoprivredni proizvođači bili isplaćeni", istakao je ministar Hrnjić. 


Tagovi

Poljoprivrednici Ministarstvo poljoprivrede Kemal Hrnjić Udruženja poljoprivrednika Sastanak


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.