Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrarna plaćanja
  • 04.10.2017. 11:00

Hoćete podsticaje? Ažurirajte podatke na računima!

Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge je ustanovila da je evidentiran veliki broj neaktivnih i neispravnih računa farmera.

Foto: Bigstockphoto/simazoran
  • 784
  • 63
  • 0

​Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske pozvala je poljoprivrednike da hitno ažuriraju podatke o brojevima računa u bankama i Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), zbog predstojeće uplate sredstava kao podrške novom ciklusu proizvodnje.

Naime, provjerom računa korisnika sredstava za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju kod komercijalnih banaka, Agencija je ustanovila da je evidentiran veliki broj neaktivnih i neispravnih računa farmera.

Iz Agencije napominju da je ovaj problem već prisutan određeno vrijeme, što otežava rad Agencije, a što za jedan broj korisnika rezultira povratom uplata sredstava za podsticaje od strane banaka.

Kako se ovo ne bi dešavalo u predstojećem postupku uplate sredstava za podršku novom ciklusu proizvodnje, poljoprivrednicima se, kao vlasnicima računa, savjetuje da što prije odlaskom u banku i APIF provjere i ažuriraju status svojih bankovnih računa.

Foto: Bigstockphoto/simazoran


Tagovi

Podsticaji u poljoprivredi Isplata podsticaja Agencija za agrarna plaćanja RS


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.