Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 02.11.2017. 15:00

Hoće li New Holland T4.75S biti najsvestraniji traktor?

I New Holland je dobio svoj globalni traktor. Riječ je o modelu T4.75S koji svoju univerzalnost temelji na najvećem stražnjem podiznom kapacitetu u klasi!

Foto: Renata Prusina
  • 1.100
  • 42
  • 0

I New Holland je dobio svoj globalni traktor. Nova je T4S serija kompaktnih traktora do 80 KS, kako kažu inženjeri New Hollanda, dizajnirana za višenamjensku primjenu uz maksimalnu udobnost. Iako nižeg tehničkog nivoa (ali zato pristupačnije cijene) zahvaljujući pouzdanom Fiatovu motoru dorasla je i teškim poslovima, pa svoje mjesto može naći na svakoj manjoj farmi širom svijeta.

Upravo zato je najjači od tri modela (55, 65 i 75 konjskih snaga) u ovoj seriji finalist ovogodišnjeg natjecanja za titulu "Traktor godine" u kategoriji "Best utilitiy".

Riječ je o modelu T4.75S koji svoju univerzalnost temelji na najvećem stražnjem podiznom kapacitetu u klasi, opcijama kardanske osovine dorasle svim radnim zadacima, mogućnost tvorničke integracije prednjeg utovarivača, široka ponuda guma na raspolaganju, udobna i ergonomična kabina te jednostavno i lako održavanje.

Maksimalna snaga traktora je 75 KS

T4.75S je opremljen 3-cilindarskim FPT motorom 3B stupnja emisije štetnih plinova.

Najveći stražnji podizni kapacitet u klasi

Model motora S 8000 ima zapremninu 2,9 litara, dva ventila po cilindru i turbopunjač s unutrašnjim hlađenjem. Maksimalnu snagu od 75 KS postiže na 1.900 okretaja u minuti, a maksimalni okretni moment od 340 Nm na 1400 okr/min, s 32% rezerve okretnog momenta. Kapacitet spremnika za gorivo je 82 litre. Održavanje je olakšano jednostavnim pristupom svim potrebnim dijelovima motora, a servisni interval 300 sati.

T4.75S s mehaničkim CNHi prijenosom ima 12x12 brzina (u standardnim modelima je 8x8 brzina u četiri stupnja) s hidrauličkim (u standardnim modelima mehanički) izborom smjera vožnje bez uporabe spojke, samo ručice prikladno smještene pod lijevom rukom kod volana. Traktor razvija brzinu od puzajuće (izborno) do maksimalnih 40 km/h.

Protok hidrauličke crpke je 47,7 litara u minuti, a na raspolaganju je do maksimalno četiri stražnja hidraulička ventila s mehaničkim upravljanjem.

Ručica za regulaciju podizanja/spuštanja stražnje hidraulike smještena je s desne strane sjedišta vozača, ispod Lift-O Matic komande brzog spuštanja i dizanja.

Na izbor i traktori s otvorenom kabinom

Prilagodljivo teleskopsko donje prikapčanje pojednostavljuje i ubrzava spajanje i podešavanje priključnih uređaja. Maksimalni stražnji podizni kapacitet do 3t, što je značajno imajući u vidu da je i gotovo tolika i masa traktora. Brzina okretanja priključnog vratila je 540 okr/min s dostupnom ekonomičnom opcijom (540E) s mogućnošću pogona vratila preko mjenjača.

Potpuno nova kabina s četiri potporna stupa

Potpuno nova kabina s četiri potporna stupa ima veliku staklenu površinu široke preglednosti od 316 stupnjeva, jak paket svjetala integriranih u krov kabine, ergonomičnu upravljačku konzolu s ključnim funkcijama smještenu pod desnom rukom, krov na otvaranje, klima-uređaj i ravno podnožje.

Na izbor su ponuđeni i traktori T4S serije s otvorenom kabinom, odnosno platformom natkrivenom krovom.

Još malo brojki za kraj...

I evo još uobičajenih nekoliko brojki za kraj. Ukupna dužina T4.75S traktora je 3,856 metara, širina 1,994, a visina 2,584 metra. Međuosovinski razmak je 2,078 m, a klirens 0,4 m. Kut okretanja 52 stupnja. Težina traktora bez opterećenja 2.580 t (bez kabine), odnosno 2.900 (s kabinom), a maksimalna radna težina 4,8 tona.

Autor: Renata Prusina, Agroglas, Foto: Renata Prusina


Tagovi

Traktor Motor New Holland Snaga Traktor godine 2018 Najsvestraniji traktor T4S serija T4.75S

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

49


Glasova: 21

Da 42,9%

Glasova: 21

Ne 42,9%

Glasova: 7

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 14,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]