Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hercegovačka kuća
  • 02.05.2019. 16:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Hercegovačka kuća otvorena u Banjaluci, na redu je Krajiška kuća u Trebinju?

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić kaže kako je interes ovog centra bio da se probudi svijest domaćih poljoprivrednih proizvođača sa područja grada, ističući da je ovo najbolji oblik kako svoje proizvode mogu predstaviti tržištu.

Foto: Facebook/Hercegovačka kuća
  • 144
  • 22
  • 0

Hercegovačka kuća je butik domaćih hercegovačkih proizvoda proizvedenih na tradicionalan način, a osnivač joj je Agrarni fond Trebinje. Osim u Trebinju, proteklih je dana otvorena i u Banjaluci. 

"Drago mi je što smo zajedno sa Agrarnim fondom Trebinja i gradom Trebinjem prvu "Hercegovačku kuću" van Trebinja otvorili upravo u Banjaluci, to je potpuno prirodno", prilikom otvaranja je rekao Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke izrazivši uvjerenje da će ovo mjesto koje je na vrlo dobroj lokaciji, biti popularno u budućem vremenu i za da domaće Banjalučane i za turiste.

Naglasio je da je nesumnjivo kvalitetna ponuda u "Hercegovačkoj kući" i da su se Hercegovci potrudili da ponude mnogo toga, dodavši da će Banjaluka biti dobar domaćin. 

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić kaže kako je interes ovog centra bio da se probudi svijest domaćih poljoprivrednih proizvođača sa područja grada, ističući da je ovo najbolji oblik kako svoje proizvode mogu predstaviti tržištu, ali i da se stvori dobra turistička ponuda i probudi svijest o potrebi korištenja domaćih proizvoda, te da se pomogne ekonomski Srpskoj za ostanak kapitala.

"Dogovor sa Agrarnim fondom Trebinje jeste da nakon izvjesnog vremena, onoga trenutka kad tržište Banjaluke i Krajine bude spremno da ima ovoliki broj proizvoda, takođe u Trebinju otvorimo i "Krajišku kuću" i ovo je dobar primjer kako treba da naši poljoprivredni proizvođači rade i finalizuju svoj rad", rekao je Ilić.

Direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina istakao je da se na policama "Hercegovačke kuće" nalazi više od 500 artikala trebinjskih i hercegovačkih proizvođača, odnosno razne vrste vina, sireva, meda, čajeva, pršuta, slatkog i kiselog programa i još mnogo toga. U Hercegovačkoj kući takođe možete pronaći i prirodnu kozmetiku, proizvedenu bez vještačkih aditiva i aroma.
Svi su proizvodi zdravstveno ispitani i deklarisani te imaju odobrenje za upotrebu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.


Tagovi

Hercegovačka kuća Domaći proizvodi Razvoj poljoprivrede Igor Radojčić Draško Ilić Veselin Dutina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]