AgroKlub.ba

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredne vijesti » Grad Tuzla sufinancirao isporuku plastenika

Grad Tuzla sufinancirao isporuku plastenika

Podjela plastenika

Grad Tuzla sufinancirao isporuku plastenika

Datum: 21.10.2015. 12:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Na području mjesnih zajednica Čaklovići, Šićki Brod, Centar, Solana i Solina u toku je isporuka plastenika, površine 100 m², sa sistemom za navodnjavanje, za 15 korisnika.

Na području mjesnih zajednica Čaklovići, Šićki Brod, Centar, Solana i Solina u toku je isporuka plastenika, površine 100 m², sa sistemom za navodnjavanje, za 15 korisnika uključenih u projekat "Razvoj održive primarne poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla".

Razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje

Riječ je o Programu korištenja sredstava budžeta Grada Tuzla, sa ciljem podrške razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje koji implementira Udruženje "Bosper" Tuzla. Nabavku plastenika sufinancirao je Grad Tuzla, u iznosu od 50%, dok su ostatak sredstava obezbijedili sami korisnici.

U ovom slučaju radi se uglavnom o osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju povrća u plastenicima, a koje su zadovoljile sve propisane kriterije, koji se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje povrća, te nezaposlenim osobama. Montaža plastenika se očekuje u narednim danima na području pomenutih mjesnih zajednica.

Na ovaj način nastavlja se kontinuirana podrška Grada Tuzle povećanju kapaciteta i razvoju održive primarne poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje zdrave hrane i stvaranja prihoda u okviru porodičnih poljoprivrednih gazdinstava kao osnovnom cilju projekta.

Foto: depositphotos.com; valphoto

Broj pregleda članka: 56; Uspješnost članka: 9.8

Izvor: Grad Tuzla

Tagovi: Sufinanciranje, Proizvodnja povrća, Podrška, Primarna poljoprivredna proizvodnja, Grad Tuzla, Podjela plastenika, Udruženje Bosper

Ključne riječi članka: grad, tuzla, sufinancirao, isporuku, plastenika, proizvodnje, tuzla, poljoprivredne, primarne, plastenika, grada, području, poljoprivredne proizvodnje, primarne poljoprivredne, primarne poljoprivredne proizvodnje, održive primarne poljoprivredne