• Podjela plastenika
  • 21.10.2015. 12:00

Grad Tuzla sufinancirao isporuku plastenika

Na području mjesnih zajednica Čaklovići, Šićki Brod, Centar, Solana i Solina u toku je isporuka plastenika, površine 100 m², sa sistemom za navodnjavanje, za 15 korisnika.

Foto: depositphotos.com
  • 59
  • 3
  • 0

Na području mjesnih zajednica Čaklovići, Šićki Brod, Centar, Solana i Solina u toku je isporuka plastenika, površine 100 m², sa sistemom za navodnjavanje, za 15 korisnika uključenih u projekat "Razvoj održive primarne poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla".

Razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje

Riječ je o Programu korištenja sredstava budžeta Grada Tuzla, sa ciljem podrške razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje koji implementira Udruženje "Bosper" Tuzla. Nabavku plastenika sufinancirao je Grad Tuzla, u iznosu od 50%, dok su ostatak sredstava obezbijedili sami korisnici.

U ovom slučaju radi se uglavnom o osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju povrća u plastenicima, a koje su zadovoljile sve propisane kriterije, koji se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje povrća, te nezaposlenim osobama. Montaža plastenika se očekuje u narednim danima na području pomenutih mjesnih zajednica.

Na ovaj način nastavlja se kontinuirana podrška Grada Tuzle povećanju kapaciteta i razvoju održive primarne poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje zdrave hrane i stvaranja prihoda u okviru porodičnih poljoprivrednih gazdinstava kao osnovnom cilju projekta.

Foto: depositphotos.com; valphoto


Izvori

Grad Tuzla


Tagovi

Grad Tuzla Primarna poljoprivredna proizvodnja Sufinanciranje Podjela plastenika Podrška Proizvodnja povrća Udruženje Bosper

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi