Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sanski Most
  • 03.06.2015. 13:00

Grad poljoprivrednicima uništio usjeve

Poljoprivrednici šireg područja Sanskog Mosta pretrpjeli su velike štete uzrokovane nevremenom i gradom.

Foto: depositphotos.com
  • 58
  • 3
  • 0

Jako nevreme sa gradom u popodnevnim satima u ponedjeljak je pogodilo šire područje Sanskog Mosta te pri tome poljoprivrednicima uzrokovalo ogromne štete. Grad je padao oko pet minuta, a najviše su stradala sela Čaplje, Hrustovo i Vrpolje.

Prema pisanju Nezavisnih novosti, za brojne poljoprivrednike ovo je veliki udarac jer je mnogima poljoprivreda jedini izvor prihoda. Tako je cjelokupan ovogodišnji trud mnogima bio uzalduan, jer su u samo nekoliko minuta pretpjeli štete od kojih će se teško oporaviti. Pored neredovite isplate poticaja, ovo je samo dodatan udarac ionako ugroženim poljoprivrednicima.

Ponovna ulaganja gotovo nemoguća

Husein Selimović, predsjednik Udruženja poljoprivrednika Sanskog Mosta, smatra kako dodatna ulaganja za većinu poljoprivrednika nisu moguća jer su i do sada imali problema sa osiguranjem financijskih sredstava. On očekuje i da će nadležna komisija uskoro izaći na teren kako bi procjenila štetu.

Poljoprivrednici se nadaju da će vlasti imati razumijevanja za teško stanje u kojem su se našli i pomoći im u obliku materijalne pomoći jer sami teško da će naći izlaz iz ove situacije. Prema prvim procjenama samih poljoprivrednika, najveće su štete nastale na mladim stabljikama poljoprivrednih kultura.

Foto: depositphotos.com; Adam_r


Tagovi

Poljoprivrednici Sanski Most Materijalna pomoć Štete Usjevi Husein Selimović Udruženje poljoprivrednika Ulaganja Poljoprivredne kulture

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.