Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja traktora
  • 09.06.2021. 18:00

Goldoni preuzela tvrtka koja proizvodi građevinske strojeve - stižu traktori s više KS?

Dobro poznati specijalizirani traktori mogli bi postati veći, snage do 200 KS, najavljuju iz belgijske tvrtke Keestrack koja je preuzela talijansku marku Goldoni.

Foto: Ivan Stupnišek DANH
  • 200
  • 192
  • 0

Gotovo 100 godina stara talijanska marka traktora Goldoni najavljuje promjenu u proizvodnji nakon što je tvrtka Keestrack kupila njihovu tvornicu. Tako novi belgijski vlasnik neće više proizvoditi samo građevinske strojeve po čemu su inače poznati već najavljuje promjene u portfelju poljoprivredne mehanizacije proizvedene u Italiji, piše OEM.

Trenutna proizvodnja tvrtke Goldoni usredotočena je na motokultivatore, specijalne i voćarske traktore od kojih je najveći Q110 s motorom od 102 KS. No, Keestrack ima značajno iskustvo u izradi strojeva većih snaga i kako najavljuje, namjerava ga koristiti za širenje tržišta poljoprivrednih strojeva.

"Nakon desetljeća rasta, sretni smo što nastavljamo svoj razvoj šireći svoje poslovanje na poljoprivredni segment", kaže Kees Hoogendoorn, predsjednik Keestrack grupacije. Dodaje i da im je cilj održati taj povijesni brend na životu te zapošljavanjem podržati lokalno gospodarstvo.

"Vidimo brojne sinergije između te dvije marke", napominje rekavši da su to proizvodni sustavi, dobavljači i distribucijska mreža koji će pridonijeti uspjehu.

Uskoro do 200 KS?

Treba napomenuti da je tema o proširenju asortimana poljoprivredne mehanizacije sa snažnijim i većim traktorima još uvijek u fazi projektiranja. Trenutni portfelj proizvoda odgovara zahtjevima kupaca, no poručuju da gledaju u budućnost u kojoj planiraju predstaviti traktore K serije, piše farmer.pl.

"Trgovačka mreža Goldonija zajedno s našom bit će ključ za ponovno jačanje proizvodnje dobro poznatih narančastih traktora", kaže Roberto Lopes, izvršni direktor Keestracka u Italiji.

U intervjuu za Trekker, Peter Hoogendoorn, član uprave Keestracka potvrdio je da će proizvoditi traktore do 200 KS.

Inače, ova tvrtka je osnovana 1988. godine i ima preko 800 zaposlenih diljem svijeta. Proizvodni pogoni su joj smješteni u Češkoj, Italiji, Indij i Kini, a mreža od 75 distributera predstavlja tvrtku u 70 zemalja.


Tagovi

Goldoni Keestrack Traktori Mehanizacija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete